Başkan Altay'da dikkat çeken açıklama! 'Yalnızca bugün değil yarını da düşünüyoruz'

Başkan Altay'da dikkat çeken açıklama! 'Yalnızca bugün değil yarını da düşünüyoruz'
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN iş birliği ile oluşturulan "Konya Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası Tanıtım Programı" gerçekleştirildi.

Konya Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası Tanıtım Programı'nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Yerel yönetimlerin tüm faaliyetleri ve görevleri doğrudan insan hayatını ilgilendiren ve her gün herkesin içinde olduğu çalışmalardır. Şehrimizde teknolojiyi kullanırken önce insanı doğayı ve doğadaki tüm canlılara odağımıza alarak stratejimizi Buna göre geliştirdik.Konya'mızı ülkemizin teknoloji üssü haline getirene kadar da durmaksın çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

'YEREL YÖNETİMLER İNSAN HAYATINI DOĞRUDAN ETKİLİYOR'

Yerel yönetimlerin doğrudan insan hayatını ilgilendirdiğinin altını çizen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Yerel yönetimlerin tüm faaliyetleri ve görevleri doğrudan insan hayatını ilgilendiren ve her gün herkesin içinde olduğu çalışmalardır. Yani günümüz şehir yaşantısında insana dair ne varsa belediyelerin görev alanına girmektedir. Bununla birlikte şehirlerin teknolojiye ve bilime Entegre bir şekilde varlıklarını sürdürerek akıllı şehir uygulamalarını şehrin her alanında yaygın hale getirmesi de önemli bir mesele olarak öne çıkmaya başladı. Yerinde zahmetsiz ve hızlı olarak tanımlanabilecek akıllı şehir uygulamaları günümüz şehir yaşantısında hakikaten çok büyük kolaylıklar sağlıyor aynı zamanda şehir sakinlerinin yaşam kalitesinde önemli ölçüde yükseltiyor akıllı uygulamaları yaygınlaştıran şehirlerde teknolojinin tüm imkanları adeta insanların emrine sunulmuş vaziyette özellikle ulaşım haberleşme ve sosyal hizmetler konularında teknolojinin iyi bir şekilde kullanılması şehirlerin her alandaki gelişimine büyük katkı sağlıyor"şeklinde konuştu.

'KONYA TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ'

Konya'nın Türkiye'nin teknoloji üssü haline geleceğini vurgulayan Başkan Altay, "Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Anadolu'nun kültür ve medeniyet başkenti Konya'mızı akıllı şehir konusunda da bir başkent haline getirmek için bugüne kadar onlarca farklı çalışmayı hayata geçirdik. Akıllı Şehircilik uygulamalarımız hem ülkemizdeki diğer şehirlere hem de dünyaya örnek teşkil etti. Aynı zamanda her yıl yüz binlerce vatandaşımızın belediyemize gelmeden işlerini çözmesini sağlamış olduk. Şehrimizde teknolojiyi kullanırken önce insanı doğayı ve doğadaki tüm canlılara odağımıza alarak stratejimizi Buna göre geliştirdik. Özellikle dezavantajlı durumda olan vatandaşlarımızın ve yaşlı insanlarımızın tüm hizmetlerden en iyi ve en kolay şekilde faydalanabilmesi önceliğimiz oldu. Bunun yanında doğadaki hayvanların ve bitkilerin unutulmaması için de kapsayıcı projeler üretiyoruz. Akıllı şehir çalışmalarımız şehrimiz genelinde büyük bir verimlilikle kullanılmaya devam ediyor. Bunlarla sınırlı kalmayıp dünya genelindeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek Konya'mızın faydasına olabilecek her türlü projeyi uygulama konusunda da çalışmalar yaptık. Yalnızca bugünü değil yarın da düşünerek şehrimizin uzun yıllar boyunca ihtiyaçlarını giderecek eylem planları oluşturduk. Hamdolsun bu konuda hayata geçirdiğimiz ve uzun vadede planladığımız çalışmalarla akıllı yenilikçi, öncü ve sürdürülebilir bir şehir olma yolunda önemli başarılara imza attık. Elbette tüm bu başarıları şehrimiz için yeterli görmüyoruz ve daha çok gayret ediyoruz.

Konya'mızı ülkemizin teknoloji üssü haline getirene kadar da durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.