Başkan Angı: Tüm teşkilat sahadayız

Başkan Angı: Tüm teşkilat sahadayız
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya İl Teşkilatı olarak sahada oldukların söyledi

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı tarafından, yerel ve ulusal gündemlere dair kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi. AK Parti İl Binası’nda, Tanıtım ve Medya Başkanı Gökhan Taşkıran, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan Candan, İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Said Kıyak ve Dış İlişkiler Başkanı Hümeyra Saçkesen’in de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Angı, Türkiye’nin terörle mücadelede etkin mücadele gösterdiğini ifade ederek, “Akşam saatlerinde pençe-kilit operasyonunda şehitlerimiz var. Askerlerimize ve güvenlik koruyucularımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimize de başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Vatan için canını feda eden şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyoruz. İnsanoğlu mücadelesini bu topraklarda özellikle bin yıldır şehitler vererek millet olarak bu topraklarda kalmalı bu dönemde de yine canlarını feda eden şehitlerimiz veya gazilerimizle bu yolu yürüyoruz. Yaralılarımız var. Rabbim onlara acil şifalar versin” dedi.

TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMAYA MECBUR

Türkiye’nin, özellikle pandemi sonrası şekillenen dünyada etkinliğini arttırmak için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanların çaba gösterdiğini aktaran Başkan Angı, “Tahran’daki zirve, Astana sürecine paralel olarak bölgedeki gelişmeleri tekrar masaya yatırıldı. Ondan öncesinde NATO’daki terör ile ilgili Türkiye’nin uzun yıllardır canını yakan, enerjisini harcatan, örgütlere karşı net bir şekilde masada tezlerini ortaya koymuştur. En son dünyanın gıda tedarikiyle zorluk yaşadığı dönemde hem Rusya ile hem de Ukrayna ile olan ilişkileri özellikle gıdaya ulaşmakta zorluk yaşayan birçok topluma bir fayda sağlaması adına bu stresi azaltmak adına bir tahıl koridoru anlaşması ortaya koydu. Bu Türkiye’nin gücüdür. Bundan da rahatsız olup, farklı noktalara taşıma çabasına girenler oluyor. Halbuki bu ülkenin gücüne güç katan her türlü çalışmanın milli birlik içinde takdir edilmesi gerekir. Eksik ve hata olabilir. Ama Türkiye her alanda güçlü olmaya mecbur odluğu bir coğrafyada AB ve ABD birçok alanda müttefikiz deseler de müttefik dışı desteklerle her zaman Suriye’deki hadiselerde de kendi ülkelerindeki ev sahipliği yaptıkları terör örgütlerine karşı ne kadar müsamaha olduklarına da şahitlik ediyoruz. Onun için ülkemiz güçlü olmalı. Hele içerisinde yaşadığımız dönemde güçlü liderlere de ihtiyaç var. Dünyanın şuanda zorlandığı yerler ülkelerin başındaki insanların yeterli inisiyatif alamaması veya almaya çalışanlarında yerinden edilmesi. İngiltere’deki değişim çok sıradan bir değişim değil. Tarihe iyi bakmak lazım. Yeni bir paradigmayla yola çıkmıştı. Ama güvenoyu aldığı halde ardı adına istifalarla yeni bir sürece girmiş oldular” diye konuştu.

HARÇ VE KYK BORÇLARI

Vatandaşların taleplerine karşı hükümetin tavrının belli olduğunu söyleyen Angı, “Uzun yıllar hatırlarsanız üniversitelerdeki harç öğrencilerinin hep tepkisiyle YÖK’e karşı harçlar kaldırılsın gösterileri olurdu. AK Parti hükümeti üniversite harçlarını kaldırdı. Gençliğin talebiydi. Diğer taraftan Kredi Yurtlar Kurumu’ndan kredi alan öğrenciler in ödeme zorlukları, üzerine gelen enflasyon farklarının büyümesi tekrar yeniden bir süreci yönetme durumu oluşturdu ki geçen hafta Cumhurbaşkanımız ana paranın tahsili ile ilgili bir süreci başlattı” ifadelerini kullandı.

5’İNCİ İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI

Konya’nın hızlı bir şekilde 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’na hazırlandığını aktaran Angı, “Geçtiğimiz haftalarda Gençlik ve Spor Bakanımız, oyunlarda kullanılacak altyapıların tamamlananlarını hizmete alma ile ilgili öncesinde atletizm pistini, geçen haftada olimpik yüzme havuzunu hizmete aldı. İnşallah önümüzdeki hafta da Türkiye’de olimpik tek veledrom olan tesisinin açılışını gerçekleştirilecek. Şehrin spor altyapısını olimpiyatlara hazır hale getirmek, dünyanın dört bir tarafından gelecek sporcu kardeşlerimize de iyi bir ev sahipliği yapmak Konya olarak bize yakışandır. Konya olarak bize yakışan Cumhurbaşkanımızın ve Gençlik ve Spor Bakanımızın bu olimpiyatları Konya’da yapılma kararlarının ne kadar isabetli olduğunun da ne kadar isabetli olduğunu ortaya koymak gerekiyor ki 9 Ağustos akşamındaki açılış seremonisi oldukça gösterişli bir program olarak icra edilecek. İnşallah Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda programı başlatacağız. 10 günlük dönemde pek çok branşta yarışlar olacak. Bu yarışları olabildiğince takip etmek hem gelen sporcuları motive etmek adına hem de kendi takımımıza destek olmak adına önemli. Konya için tarihi fırsat. Onun içinde el birliği ile tüm şehirde yaşayan insanlara görev düşüyor. Bu çerçevede olimpiyatların güzel bir şekilde icra edilmesini de sağlamamız gerekiyor” dedi.

ak-parti-2.jpg

FEDAKARLIK VE DAYANIŞMA DÖNEMİ

Dünyanın ekonomik olarak son 30-40 yılın en zor dönemini yaşadığını söyleyen Başkan Angı şu şekilde konuştu: “Yüzde 1’ler düzeyinde enflasyonu yaşayan ülkeler yüzde 8-9’u gördü. Bu demek oluyor ki alıştıklarının 8-9 katı bir enflasyon var. Ülkemizde de maalesef fiyat artışları yorucu hale geldi. İşte bununla ilgili alım gücünü artırmak amacıyla hem çalışanların hem de emeklilerin maaşlarını iyileştirme konusu geçtiğimiz haftalarda netleşti. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Üretimden tüketiciye kadarki tüm zincirde bu dönemi fedakarlık dönemi olarak görmek, dayanışma ile bu süreci yönetmek durumundayız. Yoksa fırsatı ganimet bilerek ürün azlığının bahanesine sığınarak hareket edilecek bir dönemde değiliz.”

YAPILANLARI SAYMAYA KALKSAK SAATLER ALIR

Bereketli bir kıştan sonra güzel bir hasat dönemine giriş yapıldığını, hububatta bir sıkıntının olmadığını söyleyen Angı, “Geçtiğimiz hafta Tarım Bakan Yardımcımız 3.5 gün boyuna tarımın bileşenleri ile oturup istişare yaptılar. Tesisleri gezdiler. Ayçiçek ve mısırda hakeza güzel verimler bekliyoruz. Şeker ile ilgili spekülasyonlar vardı. Şeker pancarı üretiminden üretici uzaklaşıyor söylemleri vardı. Halbuki şeker fiyatları malum geçen yılın büyük ölçüde üretimi, ocak ve şubattan sonra da yeni maliyetlere göre üretim ama maalesef Türk Şeker piyasadaki tüketiciye ucuz şeker vermek için bir dönem faaliyet gösterdi ama özel şeker fabrikaları fırsat bilip fiyatlarını aşırı yükselttiler. Yeni kampanya dönemine çok fazla bir şey kalmadı. Eylülün ilk haftasında pancar hasadı başlayacak. Şükrediyoruz ki Türkiye gıdada kendi kendine yeten bir ülke. Bazı kalemlerde ithalatla ilgili süreçler var. Bunun çözümüne dair çalışmalar var. Kendi ürettiğimiz yemle ilgili zorluklarımız var. Geçtiğimiz hafta görüşmelerde bir üretici birlik başkanımız yonca, saman fiyatlarının düştüğünden serzeniş etti. Halbuki onu o küçükbaş yiyor. Düşünüldüğü zaman yemi daha ucuza yemiş oluyor. Yoncayı yurtdışına satarak para kazandığını düşünüyor. Bu kaba yeme bu ülke çiftçisinin ihtiyacı var. Bir taraftan et ve süt üretiminde girdi maliyetlerinden dolayı ürün fiyatlarının artması bekleniyor. Bir taraftan kendi ürettiğimiz ürünlerle hayvanımızı beslememiz lazım. Bununla ilgili bakanlığımızın ciddi çalışmaları var. Konya aynı zamanda önemli bir tarım şehri. Birçok ürün kaleminde ve hayvancılıkta ilk başlardayız. Sanayimiz hamdolsun iyi işler yapıyor. İhracat rakamları giderek büyüyor. Şehrimiz büyüyor. Kamu yatırımları açısından baktığımız zaman devam eden hem ulaşım projeleri hem sulama projeleri yürüyor. Bunların bir an önce bitirilmesi hepimizin takibinde olan işler. Geçmişten bugüne baktığımız zaman yaptığımız işleri saymaya kalksak saatler alır” dedi.

TÜM TEŞKİLAT SAHADAYIZ

AK Parti Konya teşkilatı olarak faaliyetlerinden de bahseden Angı, “TBMM’nin 1 Temmuz itibariyle çalışmalarına ara vermiş olması sahada devam eden çalışmalarımızı daha yoğunlaştırmamızı sağladı. Geçtiğimiz hafta itibariyle ilçe programlarımıza başladık. Tüm milletvekillerimizle birlikte zaman zaman programlarımıza AK Parti Genel Başkan Yarımcımız Leyla Şahin Usta ve bakanlarımızın da katılmasıyla hem ilçelerimizin merkez ve mahallelerinde gelişmeler ne boyutta, talepler nelerdir hemşerilerimizle birebir konuşarak onları dinlemek, tıkanan noktalar varsa hız vermek, başlanması gereken hizmetlerin planlamasını yapmak noktasında çalışmalarımıza başladık. Kısmet olursa Eylül sonunda kadar tempo devam edecek. Eylül sonrasında da saha çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şehrimizin AK Parti’ye olan güvenini artarak devam ettirilmesi, gerek yerelde yapılacak işler, gerekse bakanlıklarımızın yürüttüğü büyük projelerin bir bir hayata geçmesi için de elimizden gelen çabayı tüm teşkilat kademelerimizle beraber yürütüyoruz. Bu çalışmaların bereketli olacağına inanıyoruz. 2001’den bu yana sahada hep olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Zorluk dönemleri yaşanabiliyor. Bunlar bazen dünyada yaşanılan durumlardan, bazen de iç sıkıntılardan kaynaklanabiliyor. Ama bu millet bu zorlukların üstesinden hep gelmiştir” ifadelerini kullandı.

ak-parti-1.jpg

SUÇU OLAN CEZASIZ KALMAZ

Gerek emniyet güçlerinin, gerekse yargının her süreci takip ettiğini söyleyen ifade eden Angı şu şekilde konuştu: “Suçu olanın cezasız kalması mümkün değil. Ama bunu sosyal medya üzerinden veya basın üzerinden manipüle ederek altını başka bir yere taşımayı doğru bulmuyoruz. Türkiye olarak, Konya olarak kazançlı çıkmıyor ve üzülüyoruz. Kurban Bayramı öncesi bir hekimimizi görev başında şehit verdik. Ölümü kafaya koymuş bir insanın önüne hangi tedbiri alırsanız alın, kendi hayatına son verecek kadar gözünü kin bürümüşse bu çok zor bir olay. Gencecik insan geride 2 yavrusunu bıraktı. Ama bir bakıyoruz ailenin o acısı farklı yerlere çekmeye dönük çabalar oluyor. Ateş o aileye, sağlık camiasına, şehre düşmüş. Asla böyle bir şeyi kim farklı düşünebilir. Sağlık çalışanlarımızın pandemi dönemindeki o fedakarlıklarının farkındayız. Bu fedakarlıkların karşılığını onların mesleğine hürmet göstererek, işlerini kolaylaştırarak göstermeye çalışıyoruz. Türkiye’de yılda 840 milyon hasta müracaatı oluyor. Bu da hastane yükünü ne kadar artırıyor. Hekimlerimizin her hasta ile ilgilenme süresi olmuyorsa o anda uygulayacağı tedavisi de tam anlamıyla olamayabiliyor. Halbuki aile hekimleri üzerinden bu yükün bir kısmını alabilsek uzman arkadaşlar da gelen hastasıyla daha iyi ilgilenip reçetesini de ona göre yazabilse şifa bulma noktasında hekimin gayreti sonuç vermiş olur.” (Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.