Başkan Çardakoğlu’ndan Onur Günü mesajı

Başkan Çardakoğlu’ndan Onur Günü mesajı
AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, 24 Ağustos Akşehir Onur Günü’nün 100.Yıl münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, 24 Ağustos Akşehir Onur Günü’nün 100.Yıl münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Çardakoğlu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "İstiklal Savaşımızda; Batı Cephesi Karargahı'na ev sahipliği yaparak, Büyük Taarruz Kararları'nın Akşehir’de alınmasıyla bugünü Onur Günü olarak 100 yıldır büyük bir gururla kutluyoruz. İlçemiz yıllar boyunca, önemli yerleşim yerlerinden biri olmuştur. Milli Mücadele döneminde, zafere giden yolda, 9 ay 10 gün Batı Cephesi Karargahı'na ev sahipliği yaparak, bağımsızlık mücadelemizin kazanılmasında, hayati bir rol oynamıştır.

O yıllarda Türk Milleti, Milli Mücadele'ye girişerek, yeniden dirilişin destanını yazdı. Bu destanın yazılmasında büyüklerimizin çok emeği olmuştur. Vatan savunmasında; kanları, canları ve mallarıyla seferber olmuşlar, askere her tür desteği sağlayarak, cephe gerisinin kahramanları olarak, tarihteki yerini almışlardır. Taarruza ilişkin yapılacak toplantıların da, büyük bir gizlilik içinde gerçekleşmesi ve savaş hazırlıklarının düşmana fark ettirilmemesi için, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, 28 Temmuz 1922'de, Akşehir'de düzenlenen futbol müsabakası da, amacına ulaşmıştır. Maç dolayısıyla Akşehir'e gelen üst düzey komutanlar, bu sayede Büyük Taarruz konusunda bilgilendirilmişler, onların fikir ve önerileri de, alınarak hazırlıkların bir an önce tamamlanması istenmiştir. Akşehir Batı Cephesi Karargahı'nı 24 Ağustos 1922'de büyük bir coşku ve dualarla uğurlamış ve 26 Ağustos'ta başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1992'de zaferle sonuçlanmıştır. Böylece vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da adlandırılan, bu zaferle sadece, düşman mağlup edilmemiş, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin de, temelleri atılmıştır. İstiklalimizin kazanılmasında, vatanın her karışını, kanlarıyla sulayan ecdadımızla, ne kadar övünsek azdır. Yaşadığımız bu zor coğrafyada tek yürek olan milletimiz her seferinde sergilediği birlik ve beraberlikle düşmanlarını dize getirmeye devam edecektir. Bizler torunları olarak söz konusu vatan ve bayrak olduğunda bağımsızlığımızı, bayrağımızı ve ezanımızı sonuna kadar savunacağımıza canı gönülden inanıyorum. Yine hep birlikte bu anlamlı günü Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulisi Akar Bey’in katılımlarıyla anacağız. Onur Günü’müzün 100.Yıl Dönümü’nde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yurdu ve milleti uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.