Başkan Kara: Kudüs için nöbetteyiz

Başkan Kara: Kudüs için nöbetteyiz
 Editör
Anadolu Gençlik Derneği Gazze'de yaşanan insanlık dramına farkındalık oluşturmak için yaşanan olaylara ışık amacıyla Konya’nın önemli meydanlarından Kültürpark’ta Filistin'de yer alan Kubbetü's-Sahra'nın büyük bir maketini yerleştirdi.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'nde yaklaşık 30 bin yere saldırı gerçekleştirdi. İsrail ordusu, 2,3 milyon Müslümanların yaşadığı Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Anadolu Gençlik Derneği (AGD)Konya Şubesi de Gazze’de yaşanılan insanlık dramına dikkat çekmek adına Kültürpark’a Kubbetü's-Sahra’nın maketini koydu.

agd-2.jpg

Yaklaşık 4 metre yüksekliğinde ve 3 metre genişliğinde olan maket, Kubbetü's-Sahra'nın özgün mimarisine sadık bir şekilde inşa edildi. Maketin etrafında Gazze'de yaşanan zulmü anlatan fotoğraflar ve bilgiler de yer alıyor.

‘’MÜSLÜMAN'IN ŞEHİT EDİLDİĞİ VE KATLEDİLDİĞİ BİR DÖNEMDEYİZ’’

Gazze’de meydana gelen katliamlara karşı sessiz kalındığını artık herkesin hayatlarına bir şey olmamış gibi devam ettiğini ifade eden AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, ‘’Resmi kaynaklara göre 40.000 civarında, gayri resmi kaynaklarda ise bunun çok üzerinde Müslüman'ın şehit edildiği ve katledildiği bir dönemdeyiz. Bütün dünyanın, böylesi büyük bir soykırıma karşı 3 maymunu oynadığına tanık oluyoruz. Bahsettiğim liderler, erken etkisiz çoğunluktan ziyade etkili azınlıktır. Çünkü evlatlarımızın hiçbir sebep olmaksızın ve hiçbir kural tanımaksızın katledilirken, suskunluğa veya sadece söz ile yetinmeye rıza gösterirsek, bu durum bir anlam ifade etmez. Bizler, Rabbimize yalvarıyor ve dua ediyoruz; çünkü dünya Müslümanlarının birliğinin ve kardeşlik hukukunun yeniden tesis edilmesi için uyanılması gerektiğine inanıyoruz. Bugünkü halimizin yegane sebebi, zalimin güçlü olması değil, Müslümanların bir ve beraber olmamasından kaynaklanıyor. AGD ve MGV teşkilatları olarak, Türkiye genelinde çadır nöbetleriyle farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Amacımız, dünyalık telaşın içine Gazze'yi, Kudüs'ü ve dünya üzerindeki tüm mazlumların dertlerini yerleştirmektir’’ dedi.

kara.jpg

‘’GÜNDEMİ KUDÜS OLAN KONYA’’

Ramazan ayı içinde her iftarda 3 hurma, bir su ve bir parça ekmekle, belki de orada zülüm altında olanları daha iyi anlayabilmek adına sofra kuracaklarını belirten Başkan Kara, ‘’Bu sofra, katı samimiyet, dertlenme, kardeşlik ve Rabbimiz nazarında affedilme umudunu taşıyacak. Konya'mızın en önemli meydanlarından biri olan Kültür Park'ta, Kubbet'üs Sahra maketi ile nöbet tutuyoruz. Gelen misafirlerimize fotoğraf sergisi ve bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Gündemi Kudüs olan bir Konya için mücadele ediyoruz’’ dedi.

agd3-001.jpg

‘’KONYALI HEMŞERİLERİMİZİ DAVET EDİYORUZ’’

Her Konyalı hemşerimiz, ailecek evlatlarının elinden tutarak Kültürpark meydanında beklediklerini söyleyen Başkan Kara, Güzel ülkemizin sahibi olan kıymetli genç kardeşlerimizi bu çadıra getirerek, onlara İslam hukukunun kardeşliğe verdiği önemi bir kez daha hatırlatmalıdır. Geleceği inşa etmek adına, bugünün sıkıntılarını paylaşmalı ve İslam birliğinin bir mecburiyet olduğunu anlatmalıyız. Filistinli kardeşlerimizden önce, müminin silahı duadır, buyuruyor Efendimiz. Dualarımızda eksik etmemeli, en samimi şekilde dua etmeliyiz. Sonra imkanımız varsa maddi destek vermeliyiz. Filistin için yapılan sivil toplum çalışmalarına katılmalı, devlet büyüklerimize hatırlatmalarda bulunmalı ve elimizden gelen tüm gayreti sarf etmeliyiz. ’’ şeklinde konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.