Başkan Karaarslan'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Karaarslan'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, 8 Mart Dünya Kadınlar münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan mesajında şunları ifade etti: "Milliyetçi Hareket Partisi olarak, milletimizin tarihinden ve köklerinden gelen değerlerinden ilham alarak, demokratik standartları yükseltip, temel insan hak ve özgürlüklerini koruyup geliştirerek, vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırıp, huzur ve güveni sağlayarak milletimize hizmet etmeyi amaçlamaktayız.

MHP gücünü, birlik ve beraberliğimiz ile Türk Milleti’ne olan sarsılmaz sevgiden alan bu kutlu yürüyüşümüzde; sorumlu siyaset anlayışının bir gereği olarak 'önce ülkem ve milletim, sonra partim' şiarı ile Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin önderliğinde toplumumuzun her kesimini kucaklayarak, 'Yaratılanı Severiz Yaratandan Ötürü' düşüncesiyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Amacımız dayanışmayı, paylaşmayı ve kardeşliği esas alan ahenk içinde huzurlu bir toplumsal düzenin tesis edilmesidir.

Bilindiği üzere geçtiğimiz iki yıl Covid-19 hastalığı Ülkemizde ve dünyada birçok insanın ölümüne sebep olmuş ve bütün dünya bu habis virüsle mücadele için büyük mücadeleler verilmiş verilmeye de devam edilmektedir. Ülkemizde de aşılama oranının artması virüsün etkisinin daha düşük olduğu dolayısı ile Sağlık Bakanlığımızca tedbirler esnetilmiştir. Covid-19 sürecinde uygulanan sıkı tedbirlere bire bir uyan MHP tüm teşkilatlarında, toplantılarında ve faaliyetlerinde tedbirlerin dışına çıkmamıştır. Tedbirlerin esnetilmesiyle birlikte MHP faaliyetlerine daha da hız vererek vatandaşlarımızın her sorununa çözüm bulabilmek için çalışmalarını her alanda sürdürecektir. Nitekim hafta sonu tüm ilçe başkanlarımızla yapmış olduğumuz istişare toplantımızda ilçe başkanlarımıza Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyin ve Genel Merkezimizin direktifleri iletilmiştir.

Bilindiği üzere her yıl 8 Mart’ta kutlanılan Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış; insan hakları temelinde kadınların mevcut sorunlarının da ele alındığı ve aynı zamanda kadınların ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel bilincinin geliştirilmesi için etkinliklerin düzenlendiği özel bir gündür.

Bu bağlamda Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanlığı KAÇEP (Kadın. Aile çocuk ve Engelli Politikaları) Birimimiz 8 Mart Salı günü saat 19:30’da MHP MYK Üyemiz, Siyasi Etik Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Cengiz Şahin Beyin katılımlarıyla bir program hazırlamıştır. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans Salonunda düzenlenecek bu programımıza tüm Konyalı kadınlarımızı İl Başkanlığımızın günün anısına hazırladığı hediyelerini almaya beklediğimizi bildirir, başta programımızı hazırlayan MHP Konya Kadın Aile ve Engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Gülay Selek olmak üzere emeği geçen tüm yöneticilerimize teşekkür ederim.

Yine bu bağlamda belirtmek isterim ki Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey bir konuşmalarında; ' Biz kadın deyince ne anlamalıyız? Beşik sallayan anne, çocuğunu doyurup, giydirip büyüten ebeveyn mi? Biz kadın denildiğinde neyi görmeliyiz? Evini çekip çeviren, eşine destek veren, aşını işini dert eden bir fedakârlık anıtı mı? Biz kadını nasıl tarif etmeliyiz? Şeref ve namus timsali, ar ve iffet simgesi mi? Kadına baktığımızda neyin mahcubiyetini yaşamalıyız? Dinmeyen şiddetin mi? Verilmeyen değerin mi? Eksilmeyen istismar ve cinayetlerin mi? Kadına baktığımızda bu söylediklerimin hepsi fazlasıyla vardır ve karşımızdadır. En temel sorun, en bariz ayıp kadının bir insan olduğu gerçeğinin unutuluyor, umursanmıyor oluşudur. Kadın her şeyden önce bir insan, her şeyden önce eşref-i mahlûkattır' diyerek kadına verdiği önemi dile getirmiştir. Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi her konuya Türk Medeniyeti gözüyle bakar. Bizim medeniyet kodlarımızda kadın hiçbir zaman ötelenmemiştir. Zira beş bin yıllık devlet olma geleneğimiz ve Millet olma bilinci ile toplumlara örnek olmuş şuurlu geçmişimizde kadın, sosyal yaşamın eşit ve değerli bir paydaşı olarak varlığını sürdürmüş ve bu geleneğin izleri destanlara, taşlara yazılmış nesilden nesle aktarılmıştır.

8. Yüzyılda Orhun Abidelerinde “Tanrı, Türk milleti yok olmasın diye babam İlteriş Kağan ile anam İl Bilge Hatun’u yükseltti” ifadesiyle kadının değeri İl Bilge Hatun’un eriyle eş tutulmuş ve Türk töresinde kadın-erkek arasında ayrımcılığın olmadığı kanıtını sunmuştur. Kadınlar alp olarak yetişmiş, at binmiş, ok atmış, kılıç kuşanmış, yeri gelmiş savaşmış aynı zamanda ailesinin koruyanı, evladının anası, erinin yoldaşı olmuştur. Biz kadının yeri ve önemi dendiğinde dönüp geçmişe bakar, o kutlu tarihte nice fedakâr ve kahraman kadını görürüz. Pers Kralı’na boyun eğmeyen Türk kadın hükümdarı Tomris Hatunu, yüz bin kişilik Sibir ordusunu komuta eden Boğarık Hatun’u, Tuğrul Bey Hemeden şehrinde kuşatıldığında yardımına koşan Altuncan Hatunu, Hayma Anayı, Raziye Sultan’ı görürüz. Devlet yöneten, orduları kumanda eden, adalet dağıtan kadınlarımızı, adı imzası yoksa kabul görmeyen kanunnameleri biliriz.

Dünyada ilk örgütlü kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum (Anadolu Bacıları) 13. Yüzyılda Selçuklu Payitahtı Konya’mızda dönemin ünlü mutasavvıflarından Evhadüddin- Kirmani’nin kızı ve Ahi Evran’ın eşi Fatma Bacı tarafından kurulmuştur. Avrupa’da Sanayi Devrimi öncesinde nitelik ve çoğunlukla da aile içi işletmelerde vasıfsız işçi olarak çalışan kadınların bir ücret karşılığı iş gücüne katılması ancak 18. Yüzyılın sonlarına doğru gerçekleşmiştir. Emek yoğun işlerde ucuz işgücü olarak yararlanılan kadınların örgütlenmeleri de ancak 19. Yüzyılla birlikte mümkün olmuştur. Oysa Anadolu’da kadınlar daha 13. Yüzyılda kendi başlarına iş kurabilme, ara mal üretme, ürünlerini kadınların kurduğu çarşılarda satma ve çalışan kadınlarla dayanışma amaçlı örgüt kurarak dünyanın ilk kadın örgütlenmesini de gerçekleştirme başarısına imza atmıştır.

İşte bu medeniyetin çocukları olan bizler kadınlarımıza böyle bakarız. Nitekim Milliyetçi Hareket Partisinin Konya’da iki milletvekilinden birisi TBMM’de bizleri çalışmalarıyla gururlandıran kadın Milletvekilimiz Sayın Esin Kara hanımefendidir.

Kadınlarımızın samimi olarak değer bulduğu tek siyasi partinin MHP olduğunu vurgulayarak Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi 1 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz TBMM Grup toplantısında 'Kadınlarımız göz nurudur, baş tacıdır, üzerinde yaşadığımız vatan coğrafyasının yükünü bir sevdayla omuzlayan aziz millet varlığının ana direği, ana yüreği, ana fikridir. Bütün kadınlarımızın çehresi ışıklı, üstelik bakışları aydınlık yarınların müjdesiyle doludur' sözleriyle kadınlarımızın önemini bir kez daha dile getirmiş, onları nazarımızda en özel mevkiye konumlandırmıştır.

8 Mart Dünya Kadınlar gününde öncelikle yüreği acıyla doluyken onurlu ve dik duruşuyla 'Vatan Sağ Olsun' diyerek; azametli ve gururlu varlığıyla Aziz Milletimizi şereflendiren Saygıdeğer Şehit Analarımıza sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü sevgi ve saygıyla kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.