Başkan Kavuş ilk defa Pusula’ya açıkladı: Meram, sanayinin ve istihdamın da merkezi oluyor!

Başkan Kavuş ilk defa Pusula’ya açıkladı: Meram, sanayinin ve istihdamın da merkezi oluyor!
 Muhabir
Pusula Gazetesi’ni ziyaret eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yeni dönemde Meram’ın istihdam ve sanayi alanında daha çok cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacak projesini ilk defa Pusula Gazetesi’ne açıkladı

Meram Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilen Mustafa Kavuş, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında göreve geldikleri günden bu yana projelerini ve Yeni Meram Sanayi Sitesi hakkındaki gelişmeleri Pusula Gazetesi’ne yaptığı ziyarette açıkladı. Pusula Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Harun Akgül ve Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay ile bir süre sohbet eden Başkan Kavuş, Meram’da geride kalan 5 yılda yaptıklarını özetlerken, yeni döneme ilişkin de önemli bir detay verdi.

‘YENİ MERAM SANAYİ SİTESİ’NDE

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ’

Merakla beklenen Yeni Meram Sanayi Sitesi hakkında Pusula Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Kavuş, “Yeni Meram Sanayi Sitesi’nin Meram’ın Çomaklı bölgesinde çalışmalarını başlattık ve sonuna geldik. Özel sektör burada inşaatlarına başladı. Meram Belediyesi olarak öncülük yapacağız. Meram bölgesinin de artık orta ölçekli bir sanayisi olacak. Belediye olarak şu an için arsa satışına başlamadık. ‘Meram’da sanayi sitesinin yeri neresi?’ sorusu artık cevap buldu. Bölge halkı genel olarak Konya Organize Sanayi’sine çalışmaya gidiyor. Bu bölgenin ise işçi portföyü çok geniş. Vatandaşlarımız kendi yaşadığı bölge de sanayisine giderek çalışma sağlayabilecek. Böylelikle şehir içi ulaşımda oluşan yoğunluk aza indirilmiş olacak. Mevcut sanayi bölgelerinde ev fiyatlarında fahiş fiyatlar söz konusu. Bu vesile ile sanayicilerin önü açılmış, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için uygun fiyatlı arsalar ile ev sahibi olma imkanı sağlanmış olacak. Yeni Meram Sanayi bölgemiz Konya’mız adına bir fırsat bölgesi haline gelecek. Seçim sonrası konut ağırlıklı olmamakla birlikte artık sanayi odaklı da çalışmalarımız olacak. İlk defa bu açıklamaları da Pusula Gazetesi’ne yapmış bulunuyorum” şeklinde konuştu.

yeni-meram-sanayisi.jpg

‘HALKIMIZ İLE SIK SIK TEMAS HALİNDEYDİK’

Göreve geldikleri süre boyunca Meram halkı ile sık sık temas halinde olduklarının altını çizen Mustafa Kavuş, “2019 yılında ilk aday olduğumuz zamanlarda bölge halkımız bize ‘Sizi seçim sonrası bir daha görecek miyiz? Sorusunu yöneltmişti. Bu sorulan soruya ve akabinde gelen ‘Sizinle iletişime geçebilecek miyiz?’ sorusuna bölge halkımızı ziyaretlerimizle cevaplandırmış oldum. Hizmet alanımız olan 69 mahalleyi gerek yatırımlar gerekse Meram’ın bir evladı olarak sık sık ziyaret ettim. Bu vesile ile mahallelerimizin ihtiyaçlarını yerinde belirledik ve müdahalelerde bulunduk. Bu durumda bizim tekrar aday olmamıza sebep oldu diyebilirim. Göreve geldiğim ilk günden bu yana neler yaptıysam yeni seçim süreci sonrasında da artılar katarak görevime inşallah devam edeceğim. Bizler ilçemizin en temel ihtiyaçlarından keyfi ihtiyaçlarına göre yaptığımız vatandaş anketimize göre belirledik. Yapılan çalışmalar ile mahallelerimizin nelere ihtiyacı olduğunu kolaylıkla belirliyoruz. Bu da mahallenin ihtiyacı ne vatandaş neyi istiyor bize bu bilinci entegre etti. Sık temaslarımız sebebi ile vatandaşlarımız ile de güzel bir iletişimimiz söz konusu diyebilirim” diye konuştu.

ghbuo2vxeaax5b0.jpeg

‘PANDEMİ VE DEPREMLERİN MADDİ

MANEVİ ETKİLERİ OLDU’

2 yıl pandemi ve sonrasında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sebebi ile maddi manevi olarak etkilendiklerini dile getiren Kavuş, “Meram yenilenmeye muhtaç bir ilçe. Meram gerek sit alanları, gerek tarihi gerek ise askeri alanları ile yenilenmeye riskli bir bölge. Bu sebeple çalışmalarımızı titizlikle gerçekleştiriyoruz. Meram’da değişimler genellikle eskiyi yıkıp üzerine yeniyi yaparak gerçekleşiyor. Bu durum da kimi zaman zorluklar ile karşılaşmamıza sebep oluyor. Bu olayların yanı sıra pandemi ve depremin getirdiği ekonomik sıkıntılar birçok sektörü etkilediği gibi çalışma alanlarımızı da etkiledi ama biz bunları mümkün olduğu kadar yansıtmamaya çalıştık. Bizler öncülük görevlerimizi tamamlayana kadar çalışmalarımıza devam edecek ve halkımızın güvenini kazanmayı kendimize düstur edineceğiz” dedi.

Ziyarette Kavuş'a, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve AK Parti Meram İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Dursun eşlik etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.