Başkan Kavuş’un girişimleriyle Meram’ın 4 mahallesinde doğalgaz başvuruları alınıyor

Başkan Kavuş’un girişimleriyle Meram’ın 4 mahallesinde doğalgaz başvuruları alınıyor
Meram Belediye Başkanı Kavuş'un girişimleriyle Meram'ın 4 mahallesinde doğalgaz hizmeti yaygınlaşıyor.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un girişimleri sonucu Meram’ın dört mahallesinde doğalgaz hizmeti yaygınlaşıyor. Başkan Kavuş ve Enerya Bölge Müdürü Mürsel Parlak, Alpaslan, Uzunharmanlar, Aydoğdu ve Aymanas mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sürecin hızlanması için mahalle sakinlerinin 15 Mart’tan itibaren başvuruda bulunması gerektiğini hatırlattı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ENERYA Genel Müdürü Mürsel Parlak, Meram’ın dört mahallesinde başlayacak doğalgaz süreci için Alpaslan Mahalle Muhtarı Feti Güleç, Aydoğdu Mahalle Muhtarı Mehmet Başçetin, Aymanas Mahalle Muhtarı Ali Akten ve Uzunharmanlar Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Kırdı ile bir araya geldi.

1-4.jpg

MÜRSEL PARLAK; “ABONELİKLER YETERLİ SAYIYA GELİNCE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK”

Yaşanan süreç ve gelinen nokta hakkında muhtarlara bilgi veren ENERYA Genel Müdürü Mürsel Parlak, Enerji ve Tabbi Kaynaklar Bakanlığı’nın bu noktada yayımladığı mevzuatın hemen sonrasında Meram Belediyesi’nin harekete geçerek bu mahallelerin halen doğalgaz kullanılmayan bölgelerinde de bu hizmetten yararlanmaları için önemli bir adım attığını hatırlattı. Başkan Kavuş’un göreve geldiği günden bu yana bunun için çaba harcadığına vurgu yapan Genel Müdür Parlak, “Bakanlığın konunun önünü açmasıyla birlikte bu çabalar ivme kazandı. Önce abonelikleri toplayacağız. Bu abonelik sayıları belli bir yüzde oranına gelirse yatırıma başlayacağız. Vatandaşlarımızdan beklentimiz de abone sayısının yakalanması noktasında destek vermeleri. Bu sayılar yakalanıp yatırım başlayınca mahallelerimiz de, Meram’ımız da, Konya’mız da daha rahat edecek” diye konuştu.

1-1.jpg

BAŞKAN KAVUŞ; “TAAHHÜT, TÜRKİYE’DE İLK KEZ MERAM’DA UYGULANACAK”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise çıkan torba yasada getirilen düzenleme ile imar uygulamaları tamamlanmış ancak dönüşüm yapılmamış bölgelerin belediyelerin taahhüdü ile doğalgaz kullanabilmelerinin önünün açıldığını hatırlattı. Vatandaşların bu imkandan yararlanabilmesi adına Meclisten aldıkları karar ile kendilerinin doğalgaz firmasına gerekli taahhütleri verdikleri ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, bu noktada sürecin ilk ayağı olan ön talep ve abonelik işlemlerinin 15 Mart’ta başlayacağının müjdesini verdi. Başkan Kavuş açıklamasında şunları söyledi; “Türkiye’de ilk kez Meram’da uygulanacak örnek bir çalışmaya imza attık. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşması için Enerya ile hemşehrilerimiz arasında köprü olduk ve verdiğimiz taahhütle sorumluluğu üzerimize aldık. Aymanas, Aydoğdu, Alpaslan ve Uzunharmanlar Mahallelerimizde halen doğalgazın kullanılmadığı bölgelerde bu hizmetin yaygınlaşması için şimdi de bu mahallelerde yaşayan hemşehrilerimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. ENERYA’nın bu noktada çok çabası oldu. Hepimizin üstüne düşen görevler oldu. Şimdi sıra hemşehrilerimizde. Bunu en güzel şekilde yerine getireceklerinden şüphem yok. Yaz çalışma sezonunun başlamasıyla ENERYA da ön kayıt ve abone işlemlerine başlıyor. Doğalgaz çok daha ekonomik çok daha konforlu ve hava kirliliği açısından büyük önem taşıyor. Tüm Konya için hava kirliliğinin ve karbon salımının azaltılması için hayati öneme sahip. Hemşehrilerimizden de bu noktada destek bekliyoruz. Abone olarak bu süreci hızlandırabilirler. Kış gelmeden yatırımın tamamlanması gerekiyor. Hemşehrilerimizden muhtarlarımızla da irtibatlı olarak bu fırsatı değerlendirmelerini bekliyorum.”

1-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.