Başkan Kılca: VLR Raporu’nu BM’ye sunan Türkiye’deki ilk 3 belediyeden biriyiz

Başkan Kılca: VLR Raporu’nu BM’ye sunan Türkiye’deki ilk 3 belediyeden biriyiz
UCLG-MEWA’nın Yıllık İstişare Toplantısı’nda konuşan Başkan Kılca, VLR Raporu’nu BM’ye sunan Türkiye’deki ilk 3 belediyeden biri olduklarını söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) Yıllık İstişare Toplantısı’na katıldı.

uclg-mewa-4.jpeg

UYGULAMA SÜRECİNİ ANLATTI

İstanbul Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Hasan Kılca; UCLG-MEWA üyesi belediye olarak Birleşmiş Milletler’e (BM) sundukları “Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu” hakkında UCLG-MEWA yönetimini bilgilendirdi.

UCLG-MEWA Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yerel düzeyde izlenmesine yönelik olarak Karatay Belediyesi’nin hazırladığı söz konusu raporun ortaya çıkışı ve uygulama sürecini anlatan Hasan Kılca, Türkiye’deki bin 389 belediye arasında VLR Raporu’nu hazırlayan 3 belediyeden birisi olduklarını alını çizerek; tüm yatırım ve projelerini de bu hedefler doğrultusunda hayata geçirdiklerini dile getirdi.

uclg-mewa-2.jpg

uclg-mewa-3.jpeg

KARATAY’IMIZA HİZMETİN EN İYİSİ İÇİN GAYRET EDİYORUZ

VLR Raporu’nu 2021’de Birleşmiş Milletler’e (BM) sunduklarını hatırlatan Kılca; “Karatay’ımızda 80 mahallemizin tamamını dolaşarak, vatandaşlarımıza projemiz ve hizmetlerimizi danışarak, hemşehrilerimizle sık sır bir araya gelerek bunları hayata geçirdik. Yanıbaşımda Karatay uygulamamızla - ki bu uygulama şu an itibariyle 200 bin aktif kullanıcıyı aşmış durumda – Söz Meclislerimizle, Mahalle Buluşmalarımızla, Yıl Değerlendirme Programlarımızla, Bilgi Yönetim Sistemimizle ve daha birçok faaliyetimizle hemşehrilerimize en güzel, en verimli ve en kaliteli hizmeti vermenin gayretindeyiz. Sağlıktan eğitime, altyapıdan sosyal ve kültürel alanlara, çevreden daha birçok konu ve başlıkta Karatay’ımıza pek çok yeni hizmet kazandırdık. Elbette Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşabilmek adına Karatay Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz tüm bu hizmet, proje ve faaliyetlerimizi de kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Elhamdülillah hiç kimseye de borcumuz yok. Tüm bu hizmetlerin, proje ve etkinliklerin hayata geçmesinde emeği bulunan tüm çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

uclg-mewa-1.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.