Başkan Övet: Kahramanların günü

Başkan Övet: Kahramanların günü
 Editör
TMMOB Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Ahmet Övet,8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesajı yayımladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Ahmet Övet,8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesajı yayımladı.

Tarih boyunca medeniyetlerin bekçisi, üretimin ve bereketin sembolü olan, yaşamdan payına düşeni almaya çalışan kadınların, milletleri, toplumları, devletleri ve liderleri yetiştiren, yönlendiren asıl kahramanların günü olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutladığını ifade eden Başkan Övet, ''Dünya Kadınlar Günü, dünyanın neresinde olursan olsun kadınlara uygulanan şiddete ve kadınların hayatın tüm alanlarında karşılaştıkları baskıya karşı yürütülen mücadeleyi simgeleyen bir gün olarak kutlanmaktadır. Yeryüzünde her üç kadından biri şiddetin değişik biçimlerine ve tacizlere maruz kalmaya devam etmektedir. Kadına yönelik ayrımcılık ve bunun uzantısı şiddet bir insan hakları ihlalidir ve engellenmesi de ancak sistemli ve etkin bir mücadele ile gerçekleşebilir. Kadınların kamusal alanda rol almaları, karar verici konumda olmaları halen eşitlikten çok uzaktır. Kadınlar için eşitliğin sağlanması ve şiddetin sonlandırılması ekonomi, sağlık ve eğitim gibi diğer pek çok alanda ilerlemenin buna bağlı olması nedeniyle önemlidir. Tabiatı gereği yaşam dolu olan kadınların cinsiyet temelli olarak ayrımcılığa uğraması son bulmalı, toplumsal yaşamın her alanında kadınların eşit hak ve sorumluluklara sahip olması gerekmektedir. Kadınların toplumda görev alması desteklenmeli, istihdamı arttırılmalı, ayrımcılığın ortadan kaldırılması, kadın emeğinin değersiz hale getirilmesi engellenmeli, toplumsal alanda ikincilleştirilmesinin önüne geçilmeli ve eşit fırsatlar sunularak kadınların hak ettikleri yeri almaları sağlanmalıdır. Bu konuda kadının iş hayatındaki istihdamını arttırıcı politikalar geliştirilmeli ve teşvikler arttırılmalıdır. Kadınların özel hayatlarında can güvenliği sağlanmalı, can güvenliğinin tehdit altında olduğu durumlarda ceza ve yaptırımlar caydırıcı olmalıdır. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında emek sarf eden tüm kadınlarımız başta olmak üzere; bireysel ve toplumsal hayatın her alanında insan hakları ve temel özgürlüklerin tanınmasını, kullanılmasını ve bunlardan yararlanılmasını engelleyen, ortadan kaldıran veya bunu amaçlayan hiçbir ayrım, mahrumiyet ve kısıtlamanın yaşanmadığı bir gelecek dileğiyle, hayatını yaşama ve yaşatmaya adayan kadınlarımızın, şehit annelerimizin ve kadın meslektaşlarımızın Dünya kadınlar gününü kutluyorum'' dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.