Başkan Öztürk: KTOKTEK Konya’nın üretim yapısının dönüşümünde firmalara öncü

Başkan Öztürk: KTOKTEK Konya’nın üretim yapısının dönüşümünde firmalara öncü
Konya Ticaret Odası’nın Temmuz ayı Meclis toplantısı KTOTEK'te gerçekleştirildi. Meclis toplantısında konuşan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, KTOTEK’in Konya’nın üretim yapısının dönüşümü için firmalara öncülük ettiğini belirtti.

Konya Ticaret Odası Meclis toplantıları, Odaya bağlı iştiraklerde gerçekleştiriliyor. Temmuz ayı Meclis toplantısı KTO Teknoloji ve Kampüsü’nde (KTOTEK) gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde Kampüsü gezen meclis üyeleri KTOTEK bünyesinde yer alan birimlerin çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Kampüs gezisinin ardından KTOTEK Konferans Salonu’nda Meclis toplantısı başladı. Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda ilk olarak KTOTEK’e bağlı birimler sunumlarını gerçekleştirdi. KTOTEK Genel Müdürü Seyfi Suna, “Mesleki Eğitim Merkezi’nde bugüne kadar düzenlenen 481 meslek kursunda 7.498 kursiyerin eğitim almıştır. Dış Ticaret Merkezi’nde 54 firmaya ihracat koçluğu, 38 firmaya ihracat danışmanlığı, 380 firmaya da hedef müşteri danışmanlığı hizmeti verilmiştir. Model Fabrika’da 195 firma farkındalık eğitimi almış olup, 40 firmayla Öğren-Dönüş programı. 13 firmayla spesifik proje gerçekleştirilmiştir” dedi. Mesleki Eğitim Merkezi, Dış Ticaret Merkezi, Model Fabrika ve Akıllı Teknolojiler Merkezi sunumlarının ardından Lamptime Yönetim Kurulu Başkanı Cihangir Mıhoğlu Model Fabrika deneyimini paylaştı. Model Fabrika’nın yürüttüğü Öğren-Dönüş programına katılan firmasında elde ettikleri verimlilik sonuçlarını anlatan Mıhoğlu, Konya sanayisinde yer alan tüm firmaların Model Fabrika ile işbirliği yaparak verimliliklerini artırmaları çağrısında bulundu. Son olarak KTO Karatay Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Nacati Vardar da “Yapay Zeka Ticareti Nasıl Devraldı?” konulu sunum gerçekleştirdi.

kto-temmuz-meclis-toplantisi-3.jpg

Sunumların ardından başlayan Meclis toplantısında gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Meclis Başkanı Ahmet Arıcı konuşmasını yapmak üzere Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ü kürsüye davet etti.

kto-temmuz-meclis-toplantisi-2.jpg

KONYA EKONOMİSİNE ODAMIZIN KAZANDIRDIĞI ÇOK ÖNEMLİ BİR ESER OLACAK

Öztürk KTOTEK'in uluslararası bir kurum olma yolunda ilerlediğini belirterek, “Geçtiğimiz ay KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirdiğimiz Meclis toplantımızın ardından bu ayki Meclis Toplantımızı Odamızın bir diğer iştiraki olan Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü’nde gerçekleştiriyoruz. Birimlerle ilgili bilgilendirme sunumlarından dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye’de Odacılık son yıllarda büyük bir gelişim göstermiştir. Her şehrimizde Odalarımız üyelerine hizmet kalitesini artırmak, şehir ekonomisine katkı sağlamak noktasında çok önemli projelere imza atmaktadır. Bu noktada hayata geçirdiği KTOTEK ile Konya Ticaret Odası’nın ve Konya’nın bir adım önde olduğunun haklı gururunu yaşıyoruz. KTOTEK modeli sadece diğer illerimiz değil dünya çapında örnek alınan bir model olmuştur. Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü; Konya ekonomisinin üretim ve ticaret kapasitesini dünya ile rekabette öne geçirecek şekilde geliştirmeyi hedefleyen uluslararası bir kurum olma yolunda ilerlemektedir. İstihdam, ihracat, verimli ve nitelikli üretim parametrelerini tek çatı altında toplayarak özel sektöre kılavuzluk, yol arkadaşlığı yapan KTOTEK, vizyonu ile Konya ekonomisine odamızın kazandırdığı çok önemli bir eser olacaktır. KTOTEK bünyesinde yer alan Mesleki Eğitim Merkezimiz, Dış Ticaret Merkezimiz, Model Fabrika, Akıllı Teknolojiler Merkezi şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Tüm dünyada firmalar iş yapma şekillerinde ve üretimlerinde bir dönüşüm içine girmiş bulunmaktadır. Bu dönüşüm sürecinde firmalarımız varlıklarını koruyabilmeleri için KTOTEK bünyesinde yer alan birimlerimiz gibi merkezlerden destek almak mecburiyetindeler. Firmalarımızın en büyük sorunu artan maliyetlerdir. Firmalarımızın istihdam, üretim ve ticaretlerinde verimliliğini sağlayarak, hem firmalarımıza hem şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamalıyız. Bu vesile ile KTOTEK bünyesinde oluşturduğumuz birimlerin kuruluşunda ve faaliyetinde bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Oda meclisimize ve bu kurumlarımızın gerçek sahibi tüm üyelerimize desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

kto-temmuz-meclis-toplantisi-1.jpg

GÜÇLÜ DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Konya Ticaret Odası’nın ve iştiraklerin son bir aylık faaliyetlerini paylaşarak konuşmasına devam eden Başkan Öztürk, 27 Temmuz’da başlayan Üniversite tercihlerinin 8 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini hatırlatarak, KTO Karatay Üniversitesi kampüsünde açılan Tanıtım ve Tercih Merkezi’nin üniversite adaylarına hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. KTO Karatay Üniversitesi’nin iş âlemiyle ve özel sektörle işbirliği konusunda Türkiye çapında önde gelen bir üniversite olduğunu belirten Öztürk, Konya Ticaret Odası’nın, KTO Karatay Üniversitesi'ne güçlü desteğini sürdürdüğünü ifade etti.

kto-temmuz-meclis-toplantisi-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.