Başkan Öztürk’ten Vakıflar Haftası mesajı

Başkan Öztürk’ten Vakıflar Haftası mesajı
Konya Ticaret Odası Başkanı ve KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, “Vakıflar Haftası” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

Konya Ticaret Odası Başkanı ve KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, “Vakıflar Haftası” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vakıf kültürünün daha iyi anlaşılmasını sağlayarak gelecek kuşaklara aktarılmasının büyük önem taşıdığına vurgu yapan Başkan Öztürk, Konya’nın yüzyıllardır vakıf kültürüne sahip müstesna bir şehir olduğunu belirterek Konya'daki vakıf eserlerin korunması ve yaşatılmasına yönelik projelerinden dolayı Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti. 

Öztürk mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk kültüründe köklü bir yeri bulunan vakıf müessesesinin, sahip olduğumuz kültürel değerlerin korunarak, gelecek kuşaklara aktarılması görevinin yanı sıra, yardımlaşma ve dayanışmanın kurumsallaşması gibi önemli bir görevi de bulunmaktadır. Vakıfların, bu işlevinin vatandaşlarımıza daha iyi tanıtılması ve bu konuda toplumun her kesiminin duyarlılığının sağlanması amacıyla, her yıl, mayıs ayının ikinci haftası, Vakıflar Haftası olarak kutlanmaktadır.

Eğitimden sağlığa, kültürden, şehirciliğe kadar birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki büyük bir yeri ve önemi vardır. Ülkemizin dört bir yanında imar edilmiş olan vakıf eserlerimize sahip çıkmak, vakıf bilincini çocuklarımıza ve gençlerimize aşılamak hepimizin temel görevi olmalıdır.

Konya Ticaret Odası’nın kurduğu KTO Eğitim ve Sağlık Vakfımızda yaptığımız hizmetlerle; şehrimize, ülkemize ve bağlı olduğumuz tarihi, kültürel ve içtimai değerlerimize hizmet etmenin gururunu da yaşıyoruz. Kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede şehrimiz vizyonuna sağladığı katkıları her bir yıl artırarak çalışmalarını sürdüren Vakfımızın beşeri sermayemize ve şehrimiz ekonomisine en iyi şekilde hizmet etmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile bugüne kadar Vakfımız Yönetim Kurulumuzda ve Mütevelli Heyetimizde yer alarak hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. 

Konya, vakıf kültürüne yüzyıllardır büyük önem veren müstesna bir şehirdir. Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz de şehrimizde bir taraftan vakfiyelerle öngörülen sosyal ve kültürel hizmetleri ifa ederken diğer taraftan vakıf yolu ile bırakılan eserlerin korunmasına ve yaşatılmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu özverili çalışmalar dolayısıyla Bölge Müdürlüğümüze de şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, insanlarda yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak amacıyla kurulan vakıfların hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyor, Vakıflar Haftası'nı kutluyorum.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.