Başkan Pekyatırmacı: Cumhuriyetimizin 100.Yıl Dönümünü Kutladı

Başkan Pekyatırmacı: Cumhuriyetimizin 100.Yıl Dönümünü Kutladı
 Editör
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Cumhuriyet Bayramının 100. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, "Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimizin 100.yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Cumhuriyet, yüce milletimizin sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği zaferin ardından yükselen değer olarak bizleri kucaklamıştır.

CUMHURİYETİ BAĞIMSIZ VE DEMOKRATİK BİR DEVLETTİR.

Cumhuriyet, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla bütün yüreklerin, bağımsızlık yolunda kenetlenerek, toplumun tamamını kapsayan bir yönetim biçimidir, Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı tarihindeki en büyük zaferidir. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Unutmayalım ki, bu Cumhuriyetin kurulması yolunda canlarını veren kahramanlarımızın vermiş olduğu son nefes, bizlerin şu anda aldığımız nefestir. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız ve demokratik bir devlettir. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun, hiçbir gücün milletimizin vatan sevgisinin ve bağımsızlık mücadelesinin karşısında duramayacağının göstergesi olan zaferimizi korumak, yaşatmak bu uğurda daha çok çalışıp Cumhuriyet'in ilkeleri ışığında yol almak hepimizin en önemli görevidir. Türk milleti, geçmişte olduğu gibi günümüzde de birlik, beraberlik, inanç ve azimle, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Cumhuriyetimizi koruyarak, özgürlüğünden asla ödün vermeyecektir.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman askerlerimizi, vatanları uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor ve Cumhuriyetimizin nice 100 yıllar yaşamasını temenni ediyorum." Şeklinde konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.