Başkan Pekyatırmacı: 'Toplumumuzun mimarı kadınlarımızdır'

Başkan Pekyatırmacı: 'Toplumumuzun mimarı kadınlarımızdır'
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Selçuklu Belediye Başkanı Pekyatırmacı mesajında; "Toplumun mimarı, ailenin temelini oluşturan kadınlardır" dedi.

Başkan Pekyatırmacı mesajında şu görüşlere yer verdi: "Kadınlarımız, yaşamımızın her anında yanımızda olan bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan, en değerli varlıklarımızdır. Umutlu, verimli, sağlıklı yarınlara ancak ve ancak kadınların üretimiyle ulaşılabileceğiz " diye konuştu.

Ailenin yapı taşını kadınların oluşturduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı, "Toplum olarak yaşadığımız zorlu süreçlerde her zaman büyük sorumluluk yüklenen ve fedakarlıktan kaçınmayan kadınlar olmuştur. İnancımız ve kültürümüzde kadına en yüksek değer verilmiş ve her zaman kadına karşı saygı ve sevgi öğütlenmiştir. Toplum olarak kadınlara yönelik şiddet olaylarını konuşup tartışıyor olmamız çok üzücü. Bu olayların önüne hiç kuşkusuz bilinçli ve eğitimli toplumla geçeceğiz. Kadınlarımızın inanç ve kültürümüzde konumlandırılan saygın yerine kavuşmasını diliyorum.

Kadınların sosyal hayatın içinde etkinlik alanlarının genişletilmesi, istihdamda, sağlıkta, siyasette, eğitimde hak ettiği yerde olması hem bugünümüz hem yarınımız için büyük önem taşımaktadır. Bu konuda üzerimize düşenleri yapıyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak kadınların sosyal hayatın içinde aktif bir şekilde yer almasını sağlayacak birçok proje yürütüyoruz. Selçuklu'nun farklı bölgelerine kazandırdığımız Aile Yaşam Merkezleri ile kadınlarımız sosyal ve kültürel faaliyetlerini icra edebildikleri gibi hoşça vakit geçirmelerini sağlayarak kişisel gelişimlerine de katkıda bulunuyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı da Selçuklu Kent Konseyi çatısı altında kurduğumuz Kadın Meclisi’mizle taçlandırarak yürütüyoruz. Ailenin temel taşı olan kadınlarımızın sosyal hayatını zenginleştirerek onları mutlu etmeyi hedefliyoruz.

Selçuklu'nun mutluluğunda kadınların payı büyük. Bu vesile ile başta bu ülke için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kahraman kadınlarımız, şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum " şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.