Başkan Töke: Sağlıkçıların sorunlarına çözüm üretilmelidir

Başkan Töke: Sağlıkçıların sorunlarına çözüm üretilmelidir
 Editör
Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Metin Töke, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Metin Töke, 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak, sağlık camiasının sorunlarına çözüm üretilmesi ve temel beklentilerinin karşılanması gerektiğini söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Töke, tüm sağlık camiasının tek kalem maaş istediğini, ücretlerin belirsizlikten kurtulup ay sonunda ne kadar ücret alabileceklerini öngördükleri bir ücret politikası talep ettiğini kaydetti.

haber1.jpeg

Sağlık çalışanları sağlıkta şiddetin en aza indirilmesini, sağlık kurum ve kuruluşlarında can güvenliğinden emin şekilde şifa dağıtmak istemekte olduklarını belirten Töke, ''İstihdamda planlı bir politika izlenerek hem iş yükünün hafifletilmesini hem de atama bekleyen genç sağlık çalışanlarının kamu hizmetinde görevlerine başlamasını talep etmektedirler. Objektif bir sınavla yönetici atamalarının yapılmasını ehliyet ve liyakatin esas alınmasını arzulamaktadırlar. Mobbing, adam kayırmacılık ve ayrımcılık yapılarak, çalışma huzurunun bozulmasına, adaletin zedelenmesine bir son verilmesini beklemektedirler. Mevzuat düzenlemeleri ile çalışma hayatını zorlaştırılmasının, cezalarla sağlık hizmetlerine yön çizilmesinin durdurulmasını talep etmektedirler. Mazeret tayinleri başta olmak üzere eğitim gibi Anayasal hakları kullanmasına engel olan düzenlemelerin ortadan kaldırılarak kamuya bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında atama ve tayinlerde engellerin sonlandırılmasını istemektedirler.Tüm sağlık camiası ayrımcılığın olmadığı, görev tanımlarının net belirlendiği daha iyi bir çalışma hayatı arzu etmekte, emeğinin karşılığını aldığı, çalışma ortamından memnun olduğu bir çalışma düzeni arzulamaktadır” dedi.

Metin Töke, beklentilerin karşılanarak sorunlara çözüm üretilmesinin yolunun sosyal taraflarla diyalog içerisinde çalışanın görüşü alınarak düzenleme yapmaktan gecikmediğini, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapmasını beklediklerini, sağlık camiası için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.