Başkan Tutal üç aylar ve Regaip Kandilini mesajla kutladı

Başkan Tutal üç aylar ve Regaip Kandilini mesajla kutladı
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, üç ayların başlaması münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi olan Regaip Kandilini idrak ederek bir kez daha üç aylara ulaşmanın sevincinin hep birlikte yaşandığını kaydetti.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal mesajında şu ifadelere yer verdi; Regaip Kandiliyle başlayan, bin aydan hayırlı Kadir Gecesiyle zirveye ulaşan kandiller zincirini içinde barındıran rahmet gecelerini fırsat bilmeli, saygı, sevgi ve kardeşlik duygularını zayıflatan bütün tutum ve davranışları hayatımızdan çıkarmalıyız. Hayırlı ve yararlı işlerde iyiliklerimizi artırmalı sosyal hayatımızı yeniden gözden geçirmeliyiz.

İnancımızda önemli bir yere sahip olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcı olan, mağfiretin, bereketin ve lütfun bol olduğu üç aylara bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Regaip Kandiliyle başlayan, bin aydan hayırlı Kadir Gecesiyle zirveye ulaşan kandiller zincirini içinde barındıran bu ayların İslam alemine barış ve huzur getirmesini diliyor, tüm insanlığın birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

İnsanların manevi huzur elde ettiği üç ayların bir fırsat olduğunu da kaydeden Başkan Tutal, mesajını şu şekilde sürdürdü: "Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili, adından da anlaşılacağı gibi, Allah-u Teala'nın kullarına birçok lütuf ve ihsanda bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir. Bu aylarda Cenab-ı Hakk'a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkanını yakalarız. Manevi coşkuyu daha fazla yaşadığımız ve kendimizi günahlardan arındırmak için fırsat gördüğümüz bu mübarek günlerin toplumun huzur ve refahının sağlanmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bugünler, Cenab-ı Allah'a daha fazla şükür imkanı bulacağımız özel günlerdir. Bunu fırsat bilerek bu aylarda; ilimizin, bölgemizin, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın huzuru ve kardeşliğimizin pekişmesi için dua edelim. Yapacağımız duaların kabul göreceğine inancımız tamdır. Bu anlamlı günlerin ve ayların hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.