Başkan Tutal’dan 28 Şubat Mesajı

Başkan Tutal’dan 28 Şubat Mesajı
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 28 Şubat postmodern darbesinin 23. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  28 Şubat postmodern darbesinin 23. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Tutal  28 Şubat darbesinin tarihte kara bir leke olarak kaldığını belirterek, “Türkiye siyaset tarihimizde demokrasimize ve insan haklarına vurulan kelepçelerden biriside hiç şüphesiz 28 Şubat postmodern darbe girişimidir” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “28 Şubat postmodern darbesi dendiğinde herkesin aklına vatandaşımıza, memurlara, iş dünyasına, öğrencilere yapılan zulüm gelmektedir. Vatandaşların düşünce ve inanç özgürlüğünü kendi egoları için kontrol altına almaya yönelik gerçekleştirilen post modern darbe sonrası; siyasi, idari, hukuki, ekonomik ve toplumsal alanlarda yaşanan dönüşümler onarılması güç değişimlere neden olmuştur. Darbeciler 28 Şubat’ta meşru bir iktidara karşı tıpkı 12 Eylül’de olduğu gibi gayrimeşru bir müdahalede bulundular. Bürokraside yer alan üst düzey yöneticilere haksız ve hukuksuz operasyonlar yapılarak sindirme politikası izlediler. Siyaseti bir araç olarak kullanarak toplumsal düzeni, özgürlükler ve demokrasi üzerine değil korku ve dayatmalar üzerine kurdular. 28 Şubat darbesi, demokrasi tarihimize yapılmış en büyük ihanettir. Birilerinin bin yıl sürecek dediği hareket, ancak 3 Kasım 2002’de milletin iradesiyle tarihin karanlık sayfalarında kalan bir harekettir.

Allah’a hamdolsun ki, 28 Şubat’ın izleri bir daha geri dönmemek üzere silindi. 28 Şubat darbesine benzer bir durumları yine hep birlikte yaşadık. 17-25 Aralık darbesi, 15 Temmuz’da AK Parti Hükümeti’ni yıkmaya yönelik yapılan darbe girişimleri. Fakat bu girişimler millet iradesiyle amacına ulaşamadı. Milletin gönlünde taht kuran, zalimin karşısında ve mazlumun yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dik durarak hainlere haddini bildirdi.Böylelikle darbeci zihniyet yok olmaya mahkum kaldı. 

 

Tanklardan aldıkları güçle egemenliklerinin 1000 yıl süreceği rüyasını görenler, birlik ve beraberliğimi yok etmeye teşebbüs etmiş; ancak bu devletin gerçek sahibi olan milletimizin iradesine vurulmaya çalışılan pranga Allah’ın izniyle 10 yıl sürmeden tarihin derinliklerinde kaybolup gitmiştir. İnşallah Rabbim bir daha 28 Şubat , 15 Temmuz gibi hain darbe girişimlerini yaşatmasın ” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.