Başkan Tutal'dan kandil mesajı

Başkan Tutal'dan kandil mesajı
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal Miraç Kandili münasebetiyle kandil mesajı yayımladı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Peygamber Efendimiz'in Allah’ın huzuruna vardığı gece olarak idrak edilen Miraç’ın, insanlık için birçok mesaj ve mucizelerle dolu olduğunu kaydetti.

Miracın sırlarla dolu bir yolculuk olduğunu da ifade eden Başkan Tutal yayımladığı mesajında şunları ifade etti: “Üç ayların manevî hayatımıza getirdiği bereketle birlikte dinî hayatımızda da önemli bir yeri olan Miraç gecesine ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Miraç, bütün insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi yolculuktur. Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği, Allah’ın lütuf ve inayetinin daha fazla hissedildiği Miracın özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere erişme vardır.

Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve birlikteliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Yüreklerimizi kin ve nefret duygularından arındırmak, dostluklarımıza daha da önem vermek için bu mübarek geceyi büyük bir fırsat olarak görmeliyiz.

Miraç, biz Müslümanlar için manevi bir terfidir. Bu bilinçle idrak ettiğimiz Miraç Kandili de diğer kandil geceleri gibi, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güçlenmesine vesile olan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı, milletimizin ve tüm İslam âleminin asırlardan bu yana büyük bir coşkuyla idrak ettiği mübarek gecelerden biridir.

Bu gece dualarımız barışın sağlanması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bu mukaddes gecede açılan ellerin ve yapılan duaların, memleketimizin ve tüm İslam aleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, Milletimizin huzuruna ve bereketine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Kandilimiz mübarek olsun "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.