Başkanlığa değil, hamallığa talibiz

Başkanlığa değil, hamallığa talibiz
Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanlığına seçilen Muhammet Acar, basın toplantısı düzenledi.

Konya Ayakkabıcılar Odası'nın 11 Ocak 2022 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan seçimde Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar seçildi. Muhammet Acar, seçim yapılmadan önce aylarca esnafla, Ayakkabıcılar Odası üyeleriyle birebir görüşmeler yaptıklarını söyleyerek “Ayakkabı sektörünün sorunlarını ve sıkıntılarını ele aldık. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu çerçevesinde bu sorunların nasıl çözülebileceğini, idarecilerin çözümler için nasıl katkı sağlayabileceğini, neler yapması gerektiği konuları üzerine fikir alışverişleri yaptık” dedi.

“ALMAYA DEĞİL, VERMEYE GELİYORUZ”

Muhammet Acar, sahaya çıkarken en önemli rehberlerinin; 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu 1. Maddesinde yer alan hükümler olduğunu belirterek, "Esnaf ve sanatkarlar ile bunların yanlarında çalışanların mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve meslek eğitimlerini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek disiplini ve ahlakını korumak ve bu maksatla kurulan tüzel kişiliği sahip kamu kurumu niteliğindeki esnaf ve sanatkarlar odalarının çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir." Hükümleri bizlere rehber olmuştur. Bilindiği üzere ahilik; eli açıklık, seleklik cömertlik eli açıklık anlamları taşımaktadır. Bu sebeple; ‘Almaya değil, vermeye geliyoruz’ diyerek yola çıktık. ‘Odalar ne iş yapar? Odalar neye yarar? Odalar aidat almaktan başka üyesine nasıl faydalı olur?’ sorularına cevap vermek, verebilmek için aday olduk” diye konuştu.

dsc-1652.jpg

"BAŞKANLIĞA DEĞİL, HAMALLIĞA TALİBİZ"

Esnafımıza yapılacak faydalı çalışmaların neler olduğunu, önceliklerin ne olması gerektiği üzerine çalışmalar yaptık diyen Acar, “ Böylece yol haritası ve gidilecek istikameti belirledik. Sahada esnafımızı ziyaret ederken hazırladığımız broşürleri dağıttık. Bunun içinde yazılı olan sektörümüzün sorunlarını ve çözüm yollarını dile getirdik. Özellikle belirtmek isteriz ki; ‘Başkanlığa Değil, Hamallığa Talibiz.’ diyerek, ateşten gömlek giyeceğimizi söyledik. Seçimin ertesi gününden itibaren sahalara geri dönerek; ‘Söylenecek söz bitmiştir, Artık Çalışma Zamanı’ diyerek birebir esnafımızla görüşmeye başladık” şeklinde konuştu.

“AYAKKABIYI AYAKKABICIDAN ALIN ARADIĞINIZDA MUHATAP BULUN”

Acar, Aykent Ayakkabıcılar Sanayi içinde ulaşım sorunu ile ilgili Konya Minibüsçüler Odası Başkanı ve yetkilileri ile görüştüklerini kalıcı çözümlerin ne olması gerektiği konularında istişareler ettiklerini belirterek, “ Zincir marketlerde ayakkabı ve deri ürünlerinin satışının yasaklanması konusunda hem gazetelerde, hem de TV kanallarında yazılı ve görsel anlatımlar yaptık. Hem perakendeci esnafımızın, hem de imalatçı esnafımızın zarar görmeyeceği şekilde bu düzenlemenin yapılması gerektiğini dile getirdik. Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Sayın Ahmet Aydan'ın da gayretleriyle taslak metinde ayakkabı ve deri ürünlerinin zincir marketlerde satışının yasaklanması hükmünün taslak metin olan kanun maddesi içinde yer aldığı Ticaret Bakanlığı yetkilileri tarafından ifade edilmiştir. Bu esnafımız için büyük bir başarıdır. ‘Ayakkabıyı Ayakkabıcıdan Alın Aradığınızda Muhatap Bulun’ sloganıyla, ayak sağlığına birebir zararlı olan menşei, kalitesi, deri mi? Emitasyon mu? Naylon mu? Ne olduğu belli olmayan ayakkabıların alınmaması gerektiğini halkımıza anlattık, anlatmaya da devam edeceğiz” dedi. (GÜLŞEN ÇOPUR)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.