Başörtülü akademisyene saldırıya sert tepki

Başörtülü akademisyene saldırıya sert tepki
Geçtiğimiz günlerde başörtülü bir akademisyene Nişantaşı'nda yapılan saldırıya Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversiteler Şube Başkanı Şenol Metin’den tepki geldi.

Bu saldırının geçen yıllarda Beşiktaş’ta, Kadıköy'de, Konya’da, İzmir’de olan saldırıların devamı niteliğinde olduğunu ve tedbir alınmaz ise tekrar edeceğini söyleyen Metin açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Eray Çakır ismindeki müptezelin başörtüsünü kimliğini kastederek ‘Burada bulunamazsınız, defolun!’ hakaretleri eşliğinde, elindeki termos ile hedef gözetmeksizin geçici görme kaybına yol açacak şekilde herkesin içinde bir kadına saldırabilmesi hepimizi korkuttu. Amaçta buydu ve ayrıca değerlendirilmelidir.

Geçtiğimiz yıllarda Beşiktaş’ta, Kadıköy'de, Konya’da, İzmir’de gördüğümüz saldırıların devamı niteliğindeki bu saldırılar tedbir alınmaz ise tekrar edecek. Bu saldırılar münferit bir saldırı olmayıp, bir müptezelin bir anlık bir cinnetin sonrasında ortaya çıkan saldırı değildir” dedi.

MAHKEME KARARLARI CESARETLENDİRMEKTEDİR

Metin, “Türkiye'deki daha önceki saldırılarda da aynı çağrıyı yapmıştık. Şimdi yine aynı çağrıyı yeniden yapıyoruz. Bu olay, münferit ve bir kişinin anlık hezeyanı, anlık cinneti sonrası ortaya çıkmış bir suç değildir. İki kişi arasındaki gündelik çatışmanın parçası da değildir. Bu kökleri çok derinlerde olan bir zihniyetin mahsulü bir saldırı olup, Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenmiş olan nefret suçunun, ayrımcılık suçunun, halkın dini inançları sebebiyle kin ve düşmanlığa teşvik ile aşağılama suçunun konusudur.  Bu nedenle, bu saldırıların failleri hakkında Cumhuriyet Savcılarımızın Türk Ceza Kanununun bu hükümleri çerçevesinde değerlendirme yapması gerekmektedir. Beşiktaş'ta başörtülü Şüheda Nur Eriş'e saldıran ve 4 yıla kadar hapis istenen Berrak Karaoğlu'nun yargılandığı davada mahkemenin, saldırganı "Kasten yaralama" suçundan 2 bin lira adli para cezasına çarptırırken Sanık hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan ise beraat kararı vermesi de Eray Çakır gibileri cesaretlendirmektedir” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.