Bayram günü okunacak dua

Bayram günü okunacak dua
 Editör
İslam aleminin önemli bayramlarından biri olan Ramazan Bayramı, bu gün itibariyle başladı. Peki Peygamber Efendimiz tarafından tavsiye edilen bayram duası nedir?...

Bayram namazı ve ibadetlerinin önemli bir parçası olan bayram duası, birlik, beraberlik ve rahmet dileklerini içeren samimi bir yakarıştır. Müslümanlar, bu özel günlerde yüce Allah'a dua ederek şükranlarını sunar, af ve mağfiret dilerler.

Bayram duası birçok kişi tarafından en sık aratılanlar içerisinde bulunuyor. Özellikle bayram namazları ve ibadetlerinde önemli bir yere sahip olan dualar, Müslümanlar tarafından büyük bir önemle araştırılıyor.

HZ. MUHAMMED'İN RAMAZAN BAYRAMI DUASI

Hz. Muhammed S.A.V. bayram günlerinde şu duayı çok okuyanın kalbinin ölmeyeceğini haber vermiştir:

"Yâ Hayyû, yâ kayyûm, yâ bedia's-semavati ve'l-ardı, yâ ze'l-celâli ve'l-ikram."

TÜRKÇE ANLAMI

"Ey Hayy ve Kayyûm olan Rabbimiz, ey semâvat ve arzın bedi'i, ey Celâl ve Kerem sahibi. Beni sen koru, sen istikamette daim eyle. Kötülük ve günahlardan muhafaza et, sırat-ı müstakimde dâim ve sabit eyle."

TÖVBE İSTİĞFAR DUASI OKUNUŞU

Estağfirullah, Estağfirullah, Estağfirullahe'l-azim el-kerim. ellezi lâ ilahe illa huve'l-hayyü'l-kayyumü ve etubü ileyhi tevbete abdin zalimin li- nefsihi, la yemlikü li-nefsihi mevten vela hayaten vela nüşüra-h. Ve es-elühü't - tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidayete lena, innehu, hüve't-tevvabü'r-rahim.

MANASI

Mağfiretini talep ediyorum Allâh'ım! Bağışlamanı diliyorum Rabbim! Kusur ve günahlarımdan beni tertemiz kılmanı istiyorum Yüce Mevlâm! (Bir aciz kul olarak ben) Kerîm olan, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayan, dâimâ diri (el-Hayy) ve her şeyin kendisiyle ayakta durduğu ve varlığını sürdürdüğü (el-Kayyûm) Yüce Rabbimin mağfiretini (bağışlamasını) niyaz ederim. O'na yönelir ve Yüce Zât'ından bizlere tevbe, mağfiret ve hidâyet lutfetmesini talep ederim. Zira tevbeleri kabul eden ve kullarına son derece merhametli olan O'dur. Kendi nefsine zulmeden ve ölmeye de, hayatta kalmaya da, yeniden dirilmeye de kendi iktidârı olmayan aciz bir kul olarak Rabbime tevbe ederim.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.