Bayram namazında kaç tekbir getirilir? Faziletleri nedir?

Bayram namazında kaç tekbir getirilir? Faziletleri nedir?
 Editör
Ramazan ve Kurban Bayramlarının müjdecisi olan tekbir sesleri, tüm yurtta coşku ve heyecan uyandırıyor. Müslümanlar, bu mübarek günlerde Allah'a şükranlarını sunmak ve sevinçlerini paylaşmak için tekbir getiriyor.

Müslümanlar, bu mübarek Ramazan bayramı namazında Allah'a şükürlerini sunmak ve sevinçlerini paylaşmak için tekbir getirecek.

Bayram namazı ve tekbirler, bayramların manevi atmosferini tamamlayan ve coşkusunu artıran önemli bir unsur olarak görülür. Diğer bayramlarda ve namazın farklı vakitlerinde getirilen tekbirlerin sayısı ve faziletleri de değişiklik gösterir.

namaz.webp

RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMLARINDA TEKBİRLER

Bayramın birinci günü, arefe günü güneş battıktan itibaren, bayramın son günü güneş batıncaya kadar getirilen tekbir.Tekbir-i teşrikten ayrı olarak, bayram namazına giderken ve gelirken de tekbir getirilir.

BAYRAM NAMAZININ TEKBİRLERİ

Her rekatta rükûdan sonra "Allahu Ekber" diye 3 defa, "Sübhane Rabbiyel A'lâ" diye 1 defa ve secdeden kalktıktan sonra da 3 defa "Allahu Ekber" diye getirilir.

caniiiiiiiiii.jpg

BAYRAM NAMAZININ FAZİLETLERİ

Allah'a şükran ve tazimin bir göstergesi.

Bayramın sevincini ve coşkusunu artırır.

Müslümanların bir araya gelmesine ve kaynaşmasına vesile olur.

Günahlara kefarettir.

Allah'ın rahmet ve mağfiretine nail olma vesilesi.

DİĞER BAYRAMLARDA TEKBİRLER

Cuma Günleri Sabah namazından sonra 3 defa, öğle namazından önce 4 defa, Asr namazından sonra 3 defa ve akşam namazından önce 4 defa tekbir getirilir. Miraç Kandili: Miraç Kandili gecesi, akşam namazından sonra yatsı namazına kadar 10 defa tekbir getirilir. Berat Kandili: Berat Kandili gecesi, akşam namazından sonra yatsı namazına kadar 10 defa tekbir getirilir.

TEKBİRLERİN FAZİLETLERİ

Allah'ı yüceltmenin ve tesbih etmenin bir yolu.

Allah'ın rahmet ve mağfiretine nail olma vesilesi.

Günahlara kefarettir.

Müslümanların bir araya gelmesine ve kaynaşmasına vesile olur.

Bu bayramda, yürekten ve samimi bir şekilde tekbir getirerek Allah'a şükran ve tazimde bulunalım, birlik ve beraberlik içinde nice mutlu bayramlara kavuşmayı niyaz edelim.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.