Bayrama sayılı günler kala çarşı pazarda bayram hareketliliği yaşanıyor

Bayrama sayılı günler kala çarşı pazarda bayram hareketliliği yaşanıyor
Pandemiden sonraki ilk Kurban Bayramı’na sayılı günler çarşı pazarda bayram hareketliliği yaşanırken esnaf bayram hareketliliğinden memnun.

Pandemiden sonraki ilk Kurban Bayramı’na sayılı günler çarşı pazarda bayram hareketliliği yaşanırken esnaf bayram hareketliliğinden memnun.

Pandemiden sonraki ilk Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, vatandaş ve esnaflarda bayram hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Bayramların vazgeçilmezi, çocukların gözdesi şeker, çikolata ve bayramlık kıyafet alışverişlerinde hareketlilik başladı. Kurban Bayramı’nın, Ramazan Bayramı’na göre daha masraflı bir bayram olduğunu ifade eden esnaflar, her bütçeye uygun ürünlerin tezgahlarında bulunduğunu söylediler. Konu hakkında gazetemize konuşan Mekan Giyim Sahiplerinden Ebuzer Karabağ ve Çıtır Leblebi Çalışanlarından Fatih Büyükdede, bayram alışverişlerinden memnun olduklarını ifade ettiler. 22 yıldır giyim sektörünün içerisinde yer aldıklarını ifade eden Karabağ, “Sektörde ufak tefek fiyat yükselmelerinden dolayı zorlanmalar olsa da genel itibariyle güzel. Ramazan Bayramı dönemine göre değerlendirecek olursak fiyatlarda yüzde 10-15 artış var. Tam olarak bayram alışverişi heyecanı yaşanmasa da sezon alışverişi devam ediyor. Gençlerimiz genelde spor kıyafetleri giymeyi seviyorlar. Kot pantolon, keten pantolon, tişört, spor gömlek tercihleri hayli fazla. Gençlerimiz canlı renklere sahip kıyafetleri giyiyorlar. Bayanlarda benetton yeşili, krem tonları ve turuncu, erkeklerde de aynı şekilde bu renklere yakın renkler tercih ediliyor. Bayan kıyafetlerinde kimona modeli, uzun tunik ve elbise, boyfriend pantolonlar tercih ediliyor. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızda hem bayram nedeniyle hem de yaz tatili dolayısıyla Türkiye’ye geliyorlar. Gurbetçi vatandaşlarımız genellikle geldiklerinde değil, gidecekleri dönemlerde kıyafet alışverişlerini yaparlar. Bu nedenle kısa vadede gurbette yaşayan vatandaşlarımız sektöre katkısı olmasa da birkaç hafta veya ay sonra esnafa hareketlilik katacaklarını düşünüyoruz” dedi.

manset-3.jpg

manset-4.jpg

PANDEMİDEN SONRAKİ

İLK KURBAN BAYRAMI

Bayramlık şeker ve çikolatalarda haftalık fiyat değişikliklerinin yaşandığını ifade eden Büyükdede, “Pandemiden sonraki ilk Kurban Bayramı’nı yaşayacağız. Bunun hareketliliğini görüyoruz. Genel itibariyle işlerden memnun olsak da fiyatlardaki artışlar haliyle bizleri de zorladı. Elimizdeki ürünleri sattıktan sonraki siparişlerimizi zamlı alıyoruz. Sadece meyveli şeker fiyatları çok değişmiyor. Ramazan Bayramı ile kıyaslayacak olursak fiyatlarda yüzde 10’luk bir artış söz konusu. Artışın en büyük 2 sebebi var. Kuruyemişe ve şekere gelen zamlar. Meyveli şeker grupları 50 lira. Çikolatalar 60 liradan başlıyor 500 liraya kadar var. Drajeler 130-390 lira arası. Lokumlar ise 50-200 lira arası. Artan şeker, çikolata, tatlı fiyatları ve düşen alım gücü nedeniyle taklit-tağşiş yapılan ürün sayısı artıyor. Daha da artacağı ifade ediliyor. Bu konuda vatandaşlarımızı da uyarmış olalım. Bilmediğiniz markaların ürünlerini almayın” diye konuştu. (Mehmet Günnar)

manset-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.