Bayrampaşa’da iş merkezinde yangın, erken müdahale hayat kurtardı
Bayrampaşa'da 4 katlı bir iş merkezinin en alt katında çıkan yangın sonrası binanın zemin katında bulunan 9 kişi mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kontrol altına alınırken, binada mahsur kalan 9 kişi ekipler tarafından kurtarılarak ambulansa bindirilirken yangına müdahalede bulunan 4 itfaiye ekibi ise dumandan etkilendi. Yangın nedeniyle dumanların yükseldiği bina havadan görüntülendi.
Yangın, saat 10.00 sıralarında Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi Şehit Sadullah Balkan Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı bir iş merkezinin en alt katında henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken itfaiye ekipleri içeride mahsur kalan 9 kişiyi tahliye çalışmaları başlattı. Mahsur kalan 9 kişi ekipler tarafından kurtarılarak ambulansa bindirildi. Kısa sürede itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Çalışmalar sırasında itfaiye ekiplerinden 4'ü dumandan etkilendi. Sağlık ekipleri tarafından 4'ü itfaiye ekibi olmak üzere 13 kişinin ilk müdahaleleri olay yerinde yapılırken sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Çıkan yangın nedeniyle yükselen dumanlar drone ile havadan görüntülenirken yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
Valilik açıklaması
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada da Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi'ndeki 5 katlı iş yerinde saat 09.49'da çıkan yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildiği aktarıldı.
Yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, "Yangın sırasında dumandan etkilenen 9 işçi ve 7 itfaiye eri çevrede bulunan hastanelere sevk edilmiş olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır." bilgisine yer verildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.