BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:
"Uzun vadede Türk milletinin dostluğunu kaybedenler, günü geldiğinde bu yaptıklarının bedelini ödemek zorunda kalacak"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Uzun vadede Türk milletinin dostluğunu kaybedenler, günü geldiğinde bu yaptıklarının bedelini ödemek zorunda kalacak" dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin "olağanüstü" diye nitelendirilecek bir süreçten geçtiğini, bu süreçte milletin ödediği bedelin ağır şekilde devam ettiğini söyledi.

Ankara'daki terör saldırısı başta olmak üzere, son 5 yılda 20'ye yakın saldırının gerçekleştiğini ve bu saldırılarda 300'e yakın insanın yaşamını yitirdiğini belirten Destici, saldırılarda kusuru bulunanlarla ilgili hukuki sürecin başlatılması gerektiğini ifade etti.

Ankara'daki terör saldırısı sonrasında özellikle HDP'li yöneticilerin, eylemi gerçekleştiren teröristin evine taziyeye gitmesini kınayan Destici, "Bir milletvekilinin bu tür bir eylemi nasıl gerçekleştirdiğini anlamakta da güçlük çekiyoruz. Ama o milletvekilinin nasıl seçildiğini, hangi yollardan Meclise geldiğini biliyorsanız bunu hiç yadırgamaz, doğal karşılarsınız. Çünkü bunların aslında bu var zaten. O bombayı patlatandan o taziye evine giden milletvekilinin bir farkı yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, konuya ilişkin sözlerini eleştiren Desteci, "Keşke siz de Ağustos 2012'de Gültan Kışanak başta olmak üzere PKK'lılarla kırsalda sarmaş dolaş olan bu sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırabilseydiniz, bugün konuştuklarınızın anlamı daha büyük olurdu" dedi.

- "İdam cezası mutlaka geri getirilmeli"

Destici, terörle mücadele planında mutlaka başka önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"PKK'ya güç veren HDP'li aslında PKK'lı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekiyor. Gerekli yargı düzenlemesi yapılmalı. İdam cezası mutlaka geri getirilmeli. Bunu söylediğimizde duymazdan geliyorlar ama bunu kendileri de zaman zaman gündeme getiriyorlar. Her şeyi 'halka soralım' diyorsunuz ya bunu da halka soralım. İki kesim için bunu istiyoruz. İlki bu bombayı patlatan teröristler için ikincisi de genç kızlarımıza cinsel tacizde bulunan sapıklar için. Bu hainlerin hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini söylüyoruz."

- Suriye'de yaşananlar

Suriye'nin bugün geldiği noktada birçok ülkenin vebali olduğunu ifade eden Destici, önceden batıdan zulümden kaçan insanların İslam topraklarına sığındığını, bugün ise Müslümanların canlarını kurtarmak için batıya kaçtığını dile getirdi. Destici, şu an bölgede yaşanan ayıbın, İslam ülkelerinin yöneticilerine yeteceğini savundu.

Destici, "Uzun vadede Türk milletinin dostluğunu kaybedenler, günü geldiğinde bu yaptıklarının bedelini ödemek zorunda kalacak. PYD ve YPG, Rusya'ya ve ABD'ye o kadar güvenmesin. Onlar bugün bölgede varlar, yarın yoklar. Ama biz bu coğrafyada baş başa kalacağız" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.