BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:
"Meclisteki üç partinin teröre karşı ortak deklarasyonuna tam destek veriyoruz"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Mecliste üç partinin teröre karşı yayınladığı ortak deklarasyona tam destek verdiklerini bildirdi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki terör saldırısını yapanları lanetledi, patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

"Bombalı saldırı sonrasında hükümetin ve bürokrasinin daha dengeli davrandığını" ifade eden Destici, "Meclisteki üç partinin teröre karşı ortak deklarasyonuna tam destek veriyoruz" dedi.

Saldırının, topyekun büyük Türk milletine, Türkiye'nin huzuruna, güvenliğine, barışına, birliğine bütünlüğüne ve kardeşliğine karşı yapıldığını vurgulayan Destici, devletin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarda sıkışan PKK'nın, şehir merkezlerinde canlı bomba eylemleriyle hem kendi tabanının moralini yükseltmeye hem de toplumu korku ve paniğe sürüklemeye çalıştığını söyledi.

Destici, "Asıl amaç, Türk-Kürt kavgası çıkarmaktır ama bugüne kadar bunu başaramadıkları gibi Allah'ın izniyle bundan sonra da başaramayacaklardır" diye konuştu.

PKK-PYD arasına duvar örülmesi ve Suriye sınırının kapatılması önerisinde bulunan Destici, terörün finans ve lojistik kaynaklarının kesilmesini, idam cezasının geri getirilmesini ve "dokunulmazlıkların kaldırılacağı" sözünün tutulmasını istedi.

Destici, ayrıca Çanakkale Zaferi'nin 101. yılını kutladı ve şehitleri minnetle andı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.