BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:
"Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Akademisi ve Stratejik Araştırmalar Merkezi" açıldı- Destici: - "Sayın Başbakan Davutoğlu'nun teklifine bence muhalefet partilerinin 'evet' demesi lazım. Hepsinin tamam demesi, dokunulmazlıkların kaldırılması lazım. Biz zaten ba

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sayın Başbakan Davutoğlu'nun teklifine bence muhalefet partilerinin 'evet' demesi lazım. Hepsinin tamam demesi, dokunulmazlıkların kaldırılması lazım. Biz zaten başından beri savunuyoruz, 'kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırılması gerekir' diyoruz. Onun dışında milletvekili gayri hukuki bir işlem yaptığında mutlaka yargı önünde hesabını vermesi, bir ayrıcalığının olmaması lazım." dedi.

Destici, Çankaya Dögol Caddesi'ndeki "Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Akademisi ve Stratejik Araştırmalar Merkezi"nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Çanakkale şehitlerini ve ebediyete intikal eden gazilere rahmet diledi.

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu da rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirten Destici, Yazıcıoğlu'nun ruhuna fatiha okudu.

Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Akademisi ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'yle Yazıcıoğlu'nun şahsını, davasını ve izlediği yolu yeni nesillere aktarmayı hedeflediklerini aktaran Destici, merkezin kurulmasında başta Yazıcıoğlu'nun ailesi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'de ne kadar akademisyen varsa katkı sağlamak isteyenlerin yeni açılan merkezde, belirlenen konularda çalışmalarını gerçekleştirebileceklerini anlatan Destici, böylece Türk siyasetine katkı sağlanacağını belirtti.

Destici, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını anımsatarak, "15 sene sonra Ankara'nın Halep olacağından endişe duyuyorum. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa, gerekli adımlar atılmazsa böyle giderse ben şahsen bu endişeyi taşıyorum. Sınırlarımız dışındaki kavgaların, savaşların buraya doğru taşındığını görmekteyiz. Çanakkale'de yenilenler dönüp arkalarını gitmediler hala bu topraklarda bu coğrafyada emelleri var. Tamamen bu bölgeyi istikrarsızlığa sürmek adına bu coğrafyadalar." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklara ilişkin muhalefet partilerine çağrısını da değerlendiren Destici, "Sayın Başbakan Davutoğlu'nun teklifine bence muhalefet partilerinin 'evet' demesi lazım. Hepsinin tamam demesi, kaldırılması lazım. Biz zaten başından beri savunuyoruz, 'kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırılması gerekir' diyoruz. Onun dışında milletvekili gayri hukuki bir işlem yaptığında mutlaka yargı önünde hesabını vermesi, bir ayrıcalığının olmaması lazım. Ama maalesef bu zırhı bırakmak istemiyorlar ve her birisi farklı sebepler ileri sürerek maalesef yan çiziyorlar." ifadelerini kullandı.

Bunun bir "samimiyet testi" olduğunu anlatan Destici, "Bence terörle mücadelede samimi iseler bunu yapmaları lazım. Oradaki askerimizin polisimizin moralini düzeltmek, orada ettikleri mücadeleyi taçlandırmak ve netice almanın yolu, terörle mücadelenin diğer unsurlarını da yerine getirmektir." dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Destici, açılış kurdelesini kesti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.