Bektaş: 'Atatürk, özlemle ve minnetle anıyoruz'

Bektaş: 'Atatürk, özlemle ve minnetle anıyoruz'
Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş,Cumhuriyetimizin ve partimizin Kurusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk halkının özlemle ..

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Cumhuriyetimizin ve partimizin Kurusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk halkının özlemle ve minnetle andığını söyledi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Türk halkının özlemle, minnetle anarak, sonsuza kadar kalbinde yaşatacağını belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Kurtuluş Savaşı'nın önderi, cumhuriyetin kurucusu, ebedi başkomutan, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle ulus olarak anıyoruz. Türk halkı onu sonsuza kadar kalbinde yaşatacaktır. Büyük Atatürk'ün düşüncelerinin her geçen gün daha iyi anlaşılmakta olup, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada yaşanan acı sorunlara bir cevaptır. Mazlum milletler hala Atatürk’ün bugünde onun ışığıyla umut bulmaktadır. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizin temeli olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesinin bugün de karşı karşıya olunan adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresidir. Laiklik, din ve vicdan özgürlüğünün garantisi, devlet yönetiminde liyakat esasının temelini, eşit yurttaş olarak birlikte barış ve huzur içerisinde yaşamanın teminatıdır” dedi.

 

Atatürk, Bizden Birisidir

 

Barış Bektaş Atatürk’ün bizden birisi olduğuna dikkat çekerek, “Cumhuriyetimizin 12.yıl kutlamaları sırasında kendisinin veciz bir şekilde ifade ettiği gibi, 'Atatürk, bizden birisidir.' Büyük kahraman bunu ifade ederek, bizlere bir gerçeği haykırmaktadır. Bu ülkede yaşayan herkes, bu ülke üzerinde bir Mustafa Kemal olarak sorumluluk sahibidir. Bugün olan olaylara seyirci kalamayız, adaletsizliklere, haksızlıklara elimiz kolumuz bağlı duramayız. Vatanı koruma sırası geldiğinde bir yana çekilemeyiz. Haksızlıkların karşısında durmak, adaletsizlikleri yok ederek adaleti hakim kılmak, özgürlüğü yok etmeye çalışanların karşısına dikilerek özgürlüğü korumak bu ülkede yaşayan herkesin görevidir. ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ diyen Atatürk, Cumhuriyetin aynı zamanda özgürlük, demokrasi, barış, hukukun üstünlüğü ve eşit yurttaşlık anlamını da geldiğini vurguluyor. Bizlerde Türkiye Cumhuriyetine ilelebet sahip çıkacağız. Atatürk'ün kurucusu olduğu partimiz CHP, bu görevin bilinci ve yüksek sorumluluğu ile demokrasimizi güçlendirecek, adaleti sağlayacak ve Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ü bir kez daha rahmetle anıyor, onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.