Bektaş, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Bektaş, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yıldönümüyle ilgili bir kutlama mesajı yayımlayan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, cumhuriyetimizin yüzlerce ülkeye ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Mesajında Cumhuriyetimizin yüzlerce ülkeye ilham olduğuna dikkat çeken Barış Bektaş, “Cumhuriyetimiz, etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır. Halkımızın en büyük kazanımı olan cumhuriyetimizin devrimci karakteri, bu bütünleşmenin sonucu olarak yüzlerce ülkeye de ilham kaynağı olmuştur. Müslüman ülkelerin örnek aldığı bir çağdaşlaşma yolculuğuna sahipsek, yüzünü döndüğü Batı Medeniyetinin hayranlıkla izlediği bir ülke olduysak, Cumhuriyetimiz sayesindedir” dedi.

CUMHURİYETİMİZ, HAKKI VE ADALETİ TEMEL ALAN BİR RUHLA KURULMUŞTUR

Cumhuriyetimizin hakkı ve adalete temel alan bir ruhla kurulduğunu da ifade eden Barış Bektaş, "Milli egemenliğin ifadesi olan Cumhuriyetimiz ve kazanımları sayesinde günümüzde ülkemizde yaşanılan temel problemler, tüm gençlerimizin diğer vatandaşlarımızla birlikte, 'Demokratik laik ve sosyal hukuk devleti' ilkesine duyduğumuz bağımlılıkla aşılacaktır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Bilhassa kimsesizlerin kimsesi' olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, hür yaşama kararlılığımızın, zincirlenemeyecek olan irademizin ifadesi olan ulusal Kurtuluş Savaşımız vardır. 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin koruyucusu ise, Atatürk’ün hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yetiştirilmesini istediği fikri, vicdanı ve irfanı hür gençlerimiz olacaktır. Bu duygu ve inançla 98. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların haklarını hiç bir zaman ödeyemeyeceğiz. Ulusumuzun ve Konyalı hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramımızı kutlayarak, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.