Bektaş: Öğrenci servis ücretlerini devlet karşılasın

Bektaş: Öğrenci servis  ücretlerini devlet karşılasın
 Muhabir
CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş düzenlediği Basın toplantısında okul servis ücretlerinin artmasının öğrenci velilerini zor durumda bıraktığını ve öğrenci servis ücretlerini devletin karşılaması gerektiğini söyledi.

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş düzenlediği basın toplantısında okul servis ücretlerinin artmasının öğrenci velilerini zor durumda bıraktığını ve öğrenci servis ücretlerini devletin karşılaması gerektiğini söyledi.

CHP Konya İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, il yönetim kurulu üyesi ve partiler katıldı.

Velilerin artan servis ücretlerini karşılayamayacak hale geldiğini belirten CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, “Eylül ayı gelince okulların açılması ve okulların açılmasıyla birlikte artan masraflar, her evin tek gündemi haline geliyor. Saray rejiminin ağır bir faturası olan enflasyon, en çok öğrencilerimizi ve ailelerini vuruyor. Okullar açılıyor diye mutlu olması gereken çocuklar, aileme yük oluyor muyum kaygısı yaşıyor. Çocuklarım eğitimine devam edecek diye gururlanması gereken aileler artan masraflar karşısında hangi bankadan kredi çekebilirim diye düşünüyor; kısaca okulların açılması yurttaşlarımızın yangın yerine dönüşen evlerine adeta benzin taşıyan bir durum haline geliyor” dedi.

Başkan Bektaş servis ücretleri sorunu için bir çağrıda bulunarak, "Hem Konya’mız hem de ülkemiz adına bir çağrıda bulunmak istiyorum buradan; Tamam teşekkür ederiz 12 yıl kesintisiz eğitimde kitap desteği yapıyorsunuz ama gelin bu servis ücretlerine hep birlikte bir çözüm bulalım. Nasıl mı? Yoksulluk sınırının altındaki her hanede eğitim gören öğrencilerin servis ücretini devlet karşılasın" diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.