Bektaş: Şeflere de 3600 ek gösterge tanınmalıdır

Bektaş: Şeflere de 3600 ek gösterge tanınmalıdır
 Editör
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kamuda çalışan şeflerin sorunları hakkında konuşan Barış Bektaş 3600 ek göstergenin yalnızca kamu şeflerine tanınmadığını ve bunun düzeltilmesinin meclisin bir görevi olduğunu söyledi.

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Barış Bektaş, tüm kamu yöneticilerine tanınan 3600 ek göstergenin yalnızca kamu şeflerine tanınmadığını ve bunun düzeltilmesinin meclisin bir görevi olduğunu söyledi. TBMM’de kamuda çalışan şeflerin sorunları hakkında konuşan Barış Bektaş, “Sayıları 30 bini bulan kamu şefleri için adaletin tecelli edeceği bir düzenlemeyi hayata geçirmek meclisimizin görevidir. Devlet Memurları Kanunu'nda yönetim hizmetleri grubunda tüm kamu yöneticilerine tanınan 3600 ek gösterge yalnızca kamu şeflerine tanınmamıştır. Anayasa'nın eşitlik ilkesiyle dahi çelişen bu durumu düzeltmemiz ve ayrıca kamu şeflerinin bağlı çalıştığı bakanlığa göre değişiklik gösteren özel hizmet tazminat oranını da eşit işe eşit ücret ilkesinin doğrultusunda eşitlememiz gerekmektedir” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.