Bem Bir Sen Konya: Kadın üyelerini 8 Mart kadınlar gününde buluşturdu

Bem Bir Sen Konya: Kadın üyelerini 8 Mart kadınlar gününde buluşturdu
 Editör
Bem Bir Sen Konya Şubesi tarafından düzenlenen ve Karatay Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 8 Mart Kadınlar Günü programı Karatay Aziziye Kültür Merkezinde çok sayıda sendika üyesi kadının katılıyla gerçekleştirildi.

Memur-Sen Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Bem Bir Sen Konya Şube Başkanlığınca gerçekleştirilen 8 Mart Kadınlar günü programı bu yıl Karatay Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Aziziye Kültür Merkezinde “ Kadının Dünya’da ve Ülkemizdeki yeri” konulu etkinlikle gerçekleştirildi. Etkinliğe Ankara’dan gelen İçişleri Bakan Müşaviri Yazar Hatice Atan ile Filistinli Akademisyen, TÜBİTAK Proje koordinatörü Dr. Nihad Abunasser katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının hep birlikte okunmasıyla başlayan qnogramda Bem Bir Sen Konya Şubesi Başkan Vekili Şaban Dişçi, Bem Bir Sen Konya Kadın Komisyonu Başkanı Hacer Koç, Bem Bir Sen Konya yönetim kurulu üyesi Gökçen Sahar, Ülkemizde Kadın ve Kadının toplumdaki yeri “konulu yaptıkları konuşmalarını şiirlerle süsleyerek sözlerini tamamladılar.

Bem Bir Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Hacer Önder “ Türk toplumunda kadının yeri ve önemi çok büyüktür. Tarih boyunca kadınlarımızın yaptığı başarılar saymakla bitmez.” Dedi.

Protokol konuşmalarının ardında ilk sözü alan İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan “ Ülkemizde kadının değerinin 22 yıldır hissettiren Sayın Cumhurbaşkanımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz çünkü onun verdiği desteklerle, çıkardığı kanunlarla, hibelerle bugün burada bulunan çoğu kadın kendi ayaklarının üzerinde duruyor. ve çalışma imkânı buluyor. " dedi.

Filistinli Akademisyen, TÜBİTAK Proje koordinatörü Dr. Nihad Abunasser ise yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi. Bir 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Filistinli ve Gazze’li kadınlar korku, felaket , dehşet , gözyaşı ve ölüm korkusuya giriyoruz. Bugün Filistinli kadın ve çocuklar, Filistin adına ilk felaket dediğimiz 1948 felaketinin daha ağırını bugünlerde yaşamaktadırlar. Biz Müslümanlar ülkelerden kadınlarımızın ve çocuklarımızın yanında olmasını istiyor ve talep ediyoruz. “ dedi

Konuşmaların ardından etkinliğine katılan sendika üyesi kadınlar ve protokol üyelerinin günün anısına çektirdikleri aile fotoğrafı çektirdi.

Etkinlik Karatay Belediyesi tarafından hazırlanan hediyelerin katılımcı kadın üyelere dağıtılması ile son buldu

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.