Bem-Bir-Sen Konya Üyeleri ‘Engelsiz Yaşam” için bir araya geldi

Bem-Bir-Sen Konya Üyeleri ‘Engelsiz Yaşam” için bir araya geldi
3 Aralık Dünya Engelliler gününde, Bem-Bir-Sen Konya Engelliler Komisyonu öncülüğünde düzenlenen programda ‘Engelsiz Yaşam’ için üyeler bir araya geldi.

3 Aralık Dünya Engelliler gününde, Bem-Bir-Sen Konya Engelliler Komisyonu öncülüğünde düzenlenen programda ‘Engelsiz Yaşam’ için üyeler bir araya geldi.

Şefikcan Caddesi üzerinde bulunan Mabeyn Köşkü’nde Bem Bir Sen Konya Şube Başkanı Mehmet Büyükaslan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşen” Engelsiz Yaşam “ programında engellilerin hayatın her alanında ayrımcılığa uğramadan var olabileceği; engellerle karşılaşmadan daha saygın şartlarda yaşayacağı bir düzeni sağlamak adına verilen sendikal mücadele ele alındı. Engellilerin hayatın her alanında ayrımcılığa uğramadan var olabileceği bir düzeni sağlamak hepimizin asli görevidir İfadelerini kullanan Bem Bir Sen Konya Şube Başkanı Mehmet Büyükaslan, yaptığı açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi. , “Bu şuur; engellilerimizin kendilerini toplumdan soyutlamanın aksine toplumun merkezinde olmak için çalışmasını; toplum, devlet ve Sivil Toplum Kuruluşlarında daha kapsamlı ve kararlı bir tutum içerisinde olmasını gerektirmektedir. Engelleri aşmak, engelsiz bir yaşamı kurmak için başlattığımız sendikal yolculuğumuz boyunca engelli kamu görevlilerimizin gerek kazanımları noktasında gerekse sendikal örgütlenme noktasında önemli katkılarda bulunduk. Bulunmaya da devam edeceğiz.” dedi
Bem Bir Sen Konya Engelliler Komisyonu Başkanı Mustafa Bulut ise “Toplumumuz ve sorumluluk sahibi yetkililerimiz, yaşadığımız dünyada engellileri, engelleri ile değil, önce herkes gibi insan oldukları için ve sahip oldukları yetenekleri ve birikimleri ile değerlendirmesi gerekiyor. Bu taleplerin karşılık bulacağı bir dünyanın artık hayal olmaması gerekiyor. Birlikte yaşadığımız dünyada, engellilere saygı duyulması ve önem verilmesi elzemdir. Bu hususların karşılık bulması için gerekli adımların atılmasının takipçisi olacağımızın bilinmesini de isteriz.” değerlendirmesinde bulundu. 3 Aralık Dünya Engelliler günü programı hep birlikte yenilen yemek ve çektirilen aile fotoğraflarıyla son buldu.

bembirsen-2.jpg

bembirsen-7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.