"Ben Müslümanım” yayımlandı

"Ben Müslümanım” yayımlandı
 Editör
Mükremin Kızılca’nın 19. eseri “Ben Müslümanım” raflarda yerini aldı.

Pusula Gazetesi yazarlarımızdan olan Mükremin Kızılca’nın 19. eseri “Ben Müslümanım” raflarda yerini aldı. 19. Kitabı olan Ben Müslümanın ile ilgili açıklamalarda bulunan Kızılca, “272 sayfa, orta boy, Cim Kitap yayınevince basılan kitap; Müslümanların zamanımızdaki sıkıntılarını ve çözüm yollarını ele almaktadır. Bu bağlamda İslam’a: terörle ilişki, çok eşlilik, kocanın karısını dövmesi, ıskat – devir, kölelik – cariyelik, gibi hususları kullanarak yapılan saldırıları bertaraf etmeyi amaçlamaktadır. İslamiyet’te akait esaslarının tanımlandığı iki klasik eseri: Emali ve Ömer-i Nesefi’nin de kısa özetlerinin yer aldığı kitap isteyenlere elden hediye edilmekte ve PDF olarak da gönderilmektedir. Sosyal medyada kanallarında İslamiyet’i, Müslümanlar ve insanlar gözünde itibarsızlaştırmayı hedefleyen, asılsız paylaşımlara karşı uyarıların da yer aldığı eserde ayrıca: İslam’ın ana kaynakları hakkında olumsuz yönde teşekkül etmeye başlayan akımlara dikkat çekilmektedir. Eserde ayrıca: İslam’da üstün ırk kavramına yer olmadığı, Arapların diğer Müslümanlardan takva dışında bir faziletinin olamayacağı belgelerle izah edilerek Mevali ifadesine de açıklık getiriliyor.

ben.jpg

‘DÖRT KAPI VE KIRK MAKAM’ İŞLENMİŞTİR

Ben Müslümanım kitabının sonunda İmam-ı Birgivi hazretlerinin ünlü eseri Makâmât da tercüme edilerek sunulmuştur. Bu kısa eserde: Ehl-i sünnette, Alevilikte, Bektaşilikte, Mevlevilikte ve bütün tasavvuf ekollerinde önemli bir yer tutan “Dört kapı ve kırk makam” işlenmiştir. Önümüzdeki günlerde yapılacak kültürel faaliyetlerde kitap ücretsiz hediye edilecektir. İsteyenlere diğer dini kitaplarla beraber PDF olarak da ücretsiz gönderilmektedir. Dini kitaplar serisinin üçüncüsü olan “Ben Müslümanım” kitabı da diğer dini kitaplar gibi ücretsiz okuyucuya dağıtılmaktadır. Bu eser de diğerleri gibi kadirşinas okuyucuların maddi katkılarıyla bin adet basılmıştır. Kitabı ücretsiz almak isteyenler [email protected] ve sosyal medya kanalları üzerinden iletişime geçerek alabilir. Ayrıca kitap PDF olarak da gönderilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.