Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Bera Holding’te Bıçak Sırtı Bir Seçim

Bera Holding’te Bıçak Sırtı Bir Seçim

Mesele Konya ise Konya’nın herhangi bir değeri ise o alanda kalem oynatmak boynumuzun borcu.

Son dönemde çeşitli spekülatif haberler ile gündeme gelen Bera Holding’de yönetim anlamında belirsizlik devam ediyor.

Kombassanlı yılları anlatarak kafanızı ağrıtmayayım. Bera son dönemde ciddi bir ivme yakaladı. Hatta savunma sanayi alanında hizmet veren MPG şirketi, 8X8 Tekerlekli Kurtarıcı Araçlar için 38,5 milyon Euro gibi yüklü bir bedelle anlaşma imzaladı.

Bera’nın önemli alanlarda hizmet veren çok sayıda şirketi var. Golda Gıda, Kombassan Kağıt, Muratlı Karton, Kompen PVC, Divapan, Kardelen Su, Koveka Tektsil, Adaçal Kireç, Bera Otelleri, MPG Makine, Anadolu Rulman, Rulmenti Barlat Rulman Fabrikası (Romanya) holdingin en büyük şirketleri.

Yıllık 2,5 milyar lira civarında ciro çekiyor bu kuruluşlar. Çoğunluğu Konya’da olmak üzere 5000’e yakın çalışanı mevcut.

Bir dönem bakanlık yapmış olan Aksaraylı Ali Rıza Alaboyun göreve geldikten sonra yönetim uyumu ile birlikte belirli bir ivmelenme yakalandı. Geçen yıl Bera statüsündeki şirketlerle ilgili çıkan ortaklık yasasından sonra çok daha rahat bir nefes alındı.

Holding, genel kurula hazırlanıyordu ki borsacıların sıklıkla takip ettiği borsagundem.com adlı haber sitesinde ‘Bera Holding’deki şaibeli hisse satışından kim menfaat sağlıyor?’ başlıklı bir haber yayınlandı. Gazeteci gözüyle baktığımızda, şirket içinden birilerinin çok detaylı olarak haberi yapan kişi ile görüştüğü belli oluyordu.

Anlaşılan Bera Yönetim Kurulunda bir iç kriz peyda olmuştu.

İlgili haber üzerinden o günlerde görevde olan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, özetle ‘Bu durumdan icracı iki yönetim kurulu üyesinin sorumlu olduğunu kendisini talep ettiği halde bilgi verilmediğini, hukuki işlem başlatıldığını’ anlatan uzunca bir açıklama yaptı.

Alaboyun yönetim kararı ile görevden alındı. (Açıklamadan önce mi alındı sonra mı tartışmasına girmek istemiyorum.)

Bildiğiniz gibi eski yönetim kurulu başkanı Haşim Şahin tekrar holdingin başına geçti. Alaboyun kendi listesini oluşturduğunu belirtip genel kurulda aday olacağını açıkladı. Şimdi salgın sürecinde nasıl olacak bilmiyorum ama 24 Mayıs 2021 günü Bera Holding genel kurula gidiyor. Çoğunluk sağlanamazsa 15 gün sonrası beklenecek.

Dananın kuyruğunun kopacağı noktaya geleyim.

Alaboyun ile Şahin’in yarışacağı genel kurulda şu anda taraflar eşit görünüyor. Yurtdışı kaynaklı ama Ankara’da birkaç avukatın temsil ettiği önemli oranda şirket hissesi bulunuyor. Açıkçası seçim sonucunu bu avukatların temsil ettiği hisse sahiplerinin belirleyeceği taraflarca en çok konuşulan mevzular arasında yer alıyor.

Bera hem şehir için hem ülke için önemli bir kıymet. Birbirlerinin açığını arayarak holdinge ve şehre zarar verecek olanların ellerinde heba olabilir. Doğru ve liyakat ehli kişilerin yönetmesi çok ama çok önemli.

Bizim hiç kimseye karşı bir rezervimiz yok. Lakin şehri yönetenlerin illaki bu konuda kanaatleri vardır. Ne Konya ne de Bera ortakları olumsuz bir durumu kaldıracak durumda değil…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR