Bera Holding'ten 'Konyaspor Konteyner Kent'e destek

Bera Holding'ten 'Konyaspor Konteyner Kent'e destek
Bera Holding Yönetim Kurulu: "200 adet konteynerden oluşan Konyaspor Konteyner Kent'e holdingimiz tarafından bu hafta içerisinde 50 adet konteyner ile destek verilmiştir"

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, ilk günden itibaren devletin ilgili birimleri ile koordineli hareket eden Bera Holding ve iştirakleri, bölgenin yaralarını sarmak için uzun soluklu ve ihtiyaç odaklı yardımlarına devam ediyor.

Bera Holding Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, çalışmalara ilişkin bilgi verildi.

bera-3.jpeg

Türkiye'yi derinden sarsan deprem haberlerinin alındığı ilk günden itibaren Bera Holding ve bağlı şirketlerinin Konya AFAD ve Koordinasyon Merkezi ile çok yakın bir koordinasyon içerisinde yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kriz merkezinin talep ve yönlendirmeleri doğrultusunda Hatay ili öncelikli olmak üzere deprem bölgesi ihtiyaçları gözetilerek yakın bir çalışma yürütülmektedir. İlk etapta 3 tır su ve 2 tır hazır gıda ve makarnadan oluşan yardım araçlarımız depremin 24'üncü saatinde Hatay merkeze ulaşmıştır. Sonrasında gelen taleplere bağlı olarak 2 tır su ve 1,5 tır gıda maddesi ilaveten deprem bölgesine sevk edilmiştir. Yine kendi üretimimiz olan 1.850 adet polar battaniyenin acil olarak bölgeye sevki sağlanmıştır.

İştirakimiz olan Komyapı tarafından bir adet mobil vinç, bir adet kepçe ve bir adet konteynerden oluşan tır Gaziantep Nurdağı ilçesine TOKİ koordinasyonu çerçevesinde sevk edilmiştir. Konyaspor kulübümüz tarafından Gaziantep Nurdağı'nda inşa edilmekte olan 200 adet konteynerden oluşan Konyaspor Konteyner Kent'e holdingimiz tarafından bu hafta içerisinde 50 adet konteyner ile destek verilmiştir. Depremden etkilenen Nurdağı’ndaki insanlarımızın kalıcı konutlara erişinceye değin oluşturulan konteyner kentlere katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

bera-1.jpg

- "Ayni ve nakdi bağış toplamı 7 milyon TL'nin üzerine çıkmıştır"

Açıklamada, Konya İl Kriz Merkezi'nin acil olarak talep ettiği 700 adet 12 kilogramlık mutfak tüpünden oluşan bir tırın depremin ikinci haftasında Hatay'a yola çıkarıldığı, Bera Otel Konya'nın, 50 odasını depremzedelerin kullanımına tahsis ettiği, İl AFAD Müdürlüğü'’nün yönlendirmesiyle birinci haftanın sonu itibarıyla depremzedelerin burada konaklamaya başladığı bildirildi.

15 günlük süre zarfında, depremzede misafirlere toplamda 300 oda tahsis edildiği ve 800'ü aşkın konuğun otelde misafir edildiği belirtilen açıklamada, "Yine İl AFAD Koordinasyon Merkezi'nin talebi üzerine kendi üretimimiz olan 1.000 torba kireç Kahramanmaraş'a sevk edilirken, 2 adet konteyner Hatay merkeze gönderilmiştir. Holding çalışanları ve şirketlerimiz tarafından afetin ilk 5 günü içerisinde 1 milyon TL'nin üzerinde nakdi yardım toplanmış olup, meblağ devletimizin yönlendirmesine uygun olarak afetzedelerin ihtiyaçları dikkate alınarak ivedilikle harcanmıştır." denildi.

Açıklamada, bugüne dek holding ve bağlı şirketlerince gerçekleştirilen ayni ve nakdi bağış toplamının 7 milyon TL'nin üzerine çıktığı bildirildi.

bera-1.jpeg

- "Milletimizin ve bizlerin istikrarlı ve sürdürülebilir desteğinin öneminin farkındayız"

Bera Holding Yönetim Kurulu açıklamasında, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Yüzyılın felaketi olarak doğrudan 10 ilimizi ancak gerçekte 85 milyonu derinden etkileyen bu olay sonrasında milletimizin ve bizlerin istikrarlı ve sürdürülebilir desteğinin öneminin farkındayız. Depremzede vatandaşlarımızın bu ve benzeri tüm ihtiyaçları devletimizin koordinasyonunda, holding ve iştiraklerimizin imkanları nispetinde ivedilikle yerine getirilmeye devam edilecektir.

Bera Holding, 1999 Marmara depreminde göstermiş olduğu ve hafızalara kazınmış olan anlamlı desteğini, tarihi misyonuna uygun olarak, Kahramanmaraş merkezli depremde ortaya çıkan derin yaralarımızın sarılmasında da yerine getirmeye devam edecektir. Bu vesileyle yitirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa niyaz ederiz."

bera-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.