Uğur Özteke

Uğur Özteke

Beştepe’den Kaşınhanı’na Recep Konuk

Beştepe’den Kaşınhanı’na Recep Konuk

Pankobirlik ve Anadolu Birlik Holding’in başkanı, beyni ve vizyonu Recep Konuk dün bir gazeteci ordusunu bilgilendirmek için Beştepe’den Kaşınhanı’na son anda yetişiyordu.

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan ile görüştükten sonra Konya’ya gelen Başkan Konuk, soluğu Kaşınhanı’nda almıştı.

Uzun bir aradan sonra Başkan Konuk’u izlerken, o yüksek özgüveninin tavan yaptığını görüyorduk. Bu güven ve ışıltı, Konya’nın, Anadolu’nun yeni ışığı olarak Başkan’da net bir şekilde hissediliyordu. Başkan o kadar rahat ve bir o kadar da dolu idi.

Yaklaşık 5 yıl önce, birebir yaptığımız görüşmede, “biz gıda da dünyanın ilk 5 devi arasında yer alacağız” demişti. Geçtiğimiz yazılarımıza bakarsanız, bu cümleyi görebilirsiniz. Ve dün Recep Başkan üstüne basa basa 2023’te “dünyanın ilk 5’indeyiz” diyordu.

Başkan, gıdadan asla taviz vermeyeceklerini, amiral gemisinin gıda olduğunu tekrarlarken, enerjiden ihtisas eğitimine kadar da var olacaklarını söylüyordu.

Hatta daha da iddialı konuşuyor ve “etliye de sütlüye de karışacağız, dedik. Ete de süte de girdik. Biz yolumuzda yürüyoruz. Her engelle daha da güçleniyoruz. Artık pilavdan dönenin kaşığı kırılsın” dedikten sonra, yüreğindeki yeni yangının Karapınar olduğunu açıkça beyan ediyordu.

Kimsenin Soma ve Sivas Kangal Termik Santralleri için dananın altında buzağı aramamasını, Konya Şeker ve Çumra Şeker’in zaten kendi ürettiği enerji ile döndüğünü ima ettikten sonra Konya’nın tüm temel enerji birimleri ile Karapınar için kenetlenmesi gerektiğini vurguluyordu.

Hatta bir ara, “Konya olarak, Karapınar’ın tozuna ve külüne değil, özüne talibiz” diyordu.

Başkan’ın basın toplantısıyla ilgili bütün detayları zaten gazetemizden ve basın organlarından takip edeceksiniz. Ancak bir kaç detay, geçekten ilginçti. Mesela; basın mensubu arkadaşlarımızın ısrarla, Konyaspor konusundaki sorularına Başkan üstü kapalı, hatta gülümseyerek, sitem edercesine “Spor, sadece bir grubun üzerine yıkılmamalı. Konya’da çok güçlü kurumlar ve insanlar var” derken, adeta “yeter” diyordu. -ki bence de çok haklıydı.-

Konya Şeker’in rakamlara bakıldığı zaman bile normal bir zeka ile algılanamayan, yükselişinin artık dünya tarafından kopyalanarak uygulanmaya çalışıldığını söyleyen Recep Başkan, Sarıoğlan’a kurulacak olan pekmez ve sirke fabrikasından, yeni Tarım Üniversitesi’nin ABD’den Japonya’ya, Hollanda’dan Almanya’ya dünyanın en büyük Tarım Üniversiteleri ile yapılan anlaşmalara kadar ne varsa her şeyi gururla ve samimi bir şekilde paylaşıyordu.

Bu arada dünkü müjdelerin organizasyonunda büyük çaba sarf eden meslektaşlarımız, Erdoğan Nesimoğlu’na, Necati Batı’ya ve Muhterem Küçüktongur’a da çok teşekkür ederiz.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir çocuğa; yalan söyleme demeyin. Doğruyu söyle deyin. Birincisinde suçlamış, ikincisinde yol göstermiş olursunuz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Sürücüler, sağ ve sola dönüş sinyallerini  kapatmayı döndükten sonra unutmadıkları zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR