Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

Beyoğlu'ndaki terör saldırısı
İletişim Platformu Derneği:- "Yaşanan terör saldırılarını lanetlerken, terörün ana amacının korku ve kaygı oluşturma ve propaganda yapmak olduğu, Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü hedef aldığı gerçeğinden hareketle, Türk medyasını sorumlu yayıncılığa dav

İSTANBUL (AA) - İletişim Platformu Derneği, Beyoğlu'ndaki terör saldırısını lanetleyerek, Türk medyasını sorumlu yayıncılığa davet etti.

Dernekten yapılan açıklamada, Ankara saldırılarının ardından bu kez hain ellerin ve arkasındaki destekçilerinin Beyoğlu'nda görev başında olduğunu aktarıldı.

Türkiye'de terör örgütleri ve yabancı istihbarat örgütlerine karşı son dönemde bir çeşit yeni bir kurtuluş savaşı verildiği aktarılan açıklamada, "Bu savaşta güvenlik güçleriyle birlikte psikolojik savaş unsurları, medya ve iletişim ağı da oldukça önemli yer tutuyor. Terörün ana amacının korku ve kaygı oluşturmak ve propaganda yapmak olduğu, Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü hedef aldığı gerçeğinden hareketle Türk medyasını sorumlu yayıncılığa davet ediyoruz. Özellikle olay sonrası görüntülerin yayınlanması ve halkı paniğe sevk eden yorumların terör örgütünün ekmeğine yağ sürdüğü kesinlikle unutulmamalıdır." denildi.

Terör örgütlerinin algı operasyonlarına da dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son yaşanan İstanbul saldırısında olduğu gibi Nişantaşı, Bayrampaşa gibi yerlerde yeni saldırılar var türünden haberler tam da terör örgütünün istediği haberlerdir. Kasıtlı olarak ortaya atılan bu bilgiler, atılan toplu mesajlar algı operasyonunun bir parçası olup, aşırı dikkat gerektiren konulardır. Sosyal medyanın kontrolü daha zor olsa da özellikle ulusal basında yer alan her basın mensuplarının kaynağı belli olmayan, resmi makamlarca doğrulanmamış hiçbir konuyu haberleştirmemesi gerekiyor. Unutulmamalıdır ki, vereceğimiz her görüntü, atacağımız her başlık, yapacağımız her yorum, terörle mücadelenin önemli bir parçasıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.