Beyşehir Belediyesi kışa hazır

Beyşehir Belediyesi kışa hazır
Beyşehir Belediyesi, kış sezonunun gelmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamladı.

Beyşehir Belediyesi, kış sezonunun gelmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamladı.

Karla mücadelede 4 adet tuz serici aracı, 7 adet Greyder, 12 adet Beko- Loder ( kazıyıcı- yükleyici), 3 adet lastikli yükleyici, 1 adet Bobcat, 7 adet kar küreme aparatlı traktör, 1 Unimog kar kürüme ve tuz serici ile hazır kıta bekleyen ekipler, olası kar yağışına karşı merkezde ve kırsal mahallelerde hazırlıklarını tamamladı. Öte yandan, Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı 150 personel ve toplamda 35 tane iş makinesi ile şehir merkezi ve dış mahallelerde bölgeler oluşturuldu. Karla mücadele çalışmalarında acil durumlara karşı 7/24 kesintisiz çalışma gerçekleştirileceği belirtildi.

beysehir-2.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Bugün burada kış hazırlığı yapılıyor. Şantiyelerimizde yani bölgelere gönderdiğimiz şu an 3 tane Greyderimiz bölgelerde yine diğer yakın mahallelerimize yani Avdancık, Bayat, Ağılönü, Şamlar mahalleleri gibi ya da Çiftlik, Eylikler ve Bayındır mahalleleri gibi onların da araç ve gereci burada, Greyder sayısı yönünden şu an bölgelere yetecek boyuttayız. Beko-Loder yönünden de bölgelere yetecek durumdayız. Ayrıca iş makinesi yönünden yükleyici Loder yönünden büyük Loder yönünden de bir eksiğimiz var. Onu da Nisan gibi alacağız. Ayrıca Ocak ayında, 4 kamyonumuz Havuz Damper dediğimiz asfalt plentimizin altında çalışacak olan yani şehrin asfaltlarını çekecek olan kamyonlarımızı bekliyoruz.

beysehir-3.jpg

Şantiye dün hurda halindeyken derledik toparladık. Eskilerin bakımları yapıldı. Eski olan sayı zaten belli idi. Yeterli mi idi? Değildi. Devlette, devamlılık esastır. Anlayışı içinde biz geldik ve bunları tamamlıyoruz. Eksiği olan eksiği olur. Bunu kamuoyu vicdanı da görüyordur ve görecektir de yarın bizim asfalt plentimiz, parke fabrikamız yaz hizmetleri için yani altyapı üstyapı için lazım olan hizmet araçlarımız onlar yani onların eksiğini kenarını tamamlıyoruz. makine ekipman yönünden kış ve yaz mücadelesinde lazım olan tüm araçları Nisan ayı itibariyle peş peşe geleceği için söylüyorum. Bunları da mutlaka kamuoyunun önüne indireceğiz. Ne geldiyse onu indireceğiz. Çünkü onların bunu bilme hakkı ve hesap vereceğiz dedik. Ne yapıyorsak bilgi vereceğiz dedik. Pandemi nedeniyle vatandaşımızla da bir araya gelme şansımız 2 senedir fazla olmadı toplantı yapamadık daha doğrusu her yerde görüşüyoruz da gidiyoruz, ziyaret ediyoruz ancak bir salonda toplayıp Beyşehirliyi bir alanda toplayıp bilgi veremedik. Hastalık, COVID-19’un bulaşma riski nedeniyle bu yolla onlara duyurmaya çalışıyoruz. Nisan ayında zaten yine 2021’in bilançosunu hesabını vereceğiz. Yine halkımıza billboardlara asarak artı paramız ne, borç miktarımız ne, hesabımız ne bunların hesabını vereceğiz. Çok kar yağsın diye Allah'a dua ediyoruz. İnşallah 1 metre kar yağar bu yönde hiç korkumuz endişemiz yok. İşte makinamız var yani Beyşehir'de 2 metre yağsın, 1 metre yağsın keşke göl dolsun Anamasa 5-10 metre kar yağsın. Dileğimiz o, bereketli görünüyor şu an iki üç gündür güzel daha önce de bir haftamız yağışlı geçti. Yağış açısından ümitliyim. Kar yağışı açısından ümitliyim. Yani kar yağmalı Beyşehir Gölünün ana kaynağı kardır. Şu an ekip ve insan kaynağı yönünden, her bölgede aktif faal ekiplerimiz var. Önümüzde nöbet listemiz var. Vatandaşı aratmadan ve şurası kapalı, burası açılmadı dedirtmeden çalışan bir anlayışımız var zaten geçmiş 2 yıl önemli idi. Şu geçtiğimiz yıl çok fazla kar yağmadığı için hiç zorlanmadık ama bu sene kar yağarsa da hiç o yönden endişemiz yok. Aracımız gerecimiz, operatörlerimiz hazır kadromuzla da bugün burada kış hazırlığı içinde kurban keserek, duamızı edeceğiz. Bereketimiz bol olsun. Yaradan’ımıza diyeceğiz ki bereketimizi bol ver Yarabbi, gölümüzü 3 metre daha yükselt Yarabbi, şu an çünkü 2 buçuk metre kaybımız var. 50 fazla olsun. Köprümüzün kenarları dâhil, sahillerimizin kenarları dâhil dolu dursun diye söylüyorum.

beysehir-5.jpg

1123. 90'ları bulalım ki Beyşehir 2- 2 buçuk metre, 3 metre gibi göl taşmayacak şekle gelir ama kıyılar dolu olur. O duyguyla bugün burada böyle bir program yaptık. Allah kabul etsin diyorum. Şehrimize hayırlı olsun diyorum tekrar aracımız ve gerecimiz. Çocuklarımıza Allah kaza bela vermesin. Onlarla onun duasını edeceğiz. Kaldırımından sokaklarına kadar vatandaşın yürüdüğü her yeri temizlemeye hazır bir kadro planlanması yaptık ve böylede yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

beysehir-6.jpg

Beyşehir Belediyesi şantiyesindeki kış hazırlığı programında kazasız belasız bir sezon için dualar edilerek kurban kesildi. Program Başkanımız Bayındır’ın personel ve birim amirleri ile hatıra fotoğrafı çektirerek sona erdi.

beysehir-7.jpg

beysehir-8.jpg

beysehir-9.jpg


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.