Beyşehir Gölü’nden kanala döküldü: Toplamak için birbirleriyle yarıştılar

Beyşehir Gölü’nden kanala döküldü: Toplamak için birbirleriyle yarıştılar
Beyşehir Taşköprü'de vatandaşlar açılan regülatör kapaklarının ardından kanala dökülen binlerce balığı yakalayarak eve götürmek için yarıştı.

Konya Beyşehir'de vatandaşlar Taşköprü'de bulunan regülatör kapaklarının BSA kanalının temizlenmesi için açılan ve kanala dökülen binlerce balığı yakalamak için yarıştı.

İHA'dan alınan habere göre; Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Taşköprü'de bulunan regülatör kapaklarının BSA kanalının temizlenmesi amacıyla açılması sonucu Beyşehir Gölü'nden kanala dökülen binlerce balığı vatandaşlar toplamak için adeta birbirleriyle yarıştı. Görevlilerinin uyarılarına rağmen bazı vatandaşlar elleriyle poşetlere doldurdukları balıkları evlerine götürdü.

Beyşehir ilçe merkezinde Taşköprü'de bulunan regülatör kapaklarının BSA kanalının temizlenmesi amacıyla açılması üzerine Beyşehir Gölü'den binlerce balık kanala döküldü. Kanala dökülen balıkları tekrar toplayıp göl sularına bırakmak isteyen su ürünleri görevlileri adeta seferber oldu. Yürütülen çalışmalara Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi ile belediye ekipleri de destek verdi. Balıkların kanala döküldüğünü gören vatandaşlarında kanala girerek balıkları toplamaya başlaması görevlilere zor anlar yaşattı.

aw152282-11.jpg

ELLERİYLE TOPLADIKLARI BALIKLARI EVİNE GÖTÜRDÜ

Kanal üzerinde binlerce balığı görerek kanala giren yüzlerce vatandaş da elleriyle yakaladıkları balıkları evlerine götürdü. Kanal içerisine giren ve elleriyle balıkları poşetler içerisine toplayarak götüren vatandaşlar ilginç görüntüler sergiledi. Bazı meraklı vatandaşlar da kanal kenarında kanalda balık toplayanları adeta film izler gibi izledi. Kanala girip balık toplayan vatandaşları görevliler cezai işlem uygulayacakları yönünde uyarırken, uyarılara birçok kişinin dikkate almadığı, aldırış etmediği görüldü. Bazı kişiler de görevlilerin tatlı sulara iade etmek için topladığı balıklara hücum ederken, görevliler ise bu kişilerin görüntülerini çekerek cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulundu. Bu arada su ürünleri kontrol görevlileri, ağlarla kasa içerisine toplanan yağ balıklarını araçlarla götürdükleri Beyşehir Gölü kıyılarında tekrar tatlı sulara bıraktı.

aw152282-04.jpg

"1,5 TON YAĞ BALIĞI BEYŞEHİR GÖLÜ'NE BIRAKILDI"

Regülatör kapaklarının açılması sonucu kanala akan balıkların büyük bölümünü endemik tür olan ve gölde avı yasak olan yağ balığı oluştururken, gümüş ve Çin sazanı gibi türlerin de yer aldığı belirtildi. Kapakların açılması sonucu içerisinde su olmayan kanalda balıkların bir çoğunun da telef olduğu görüldü. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, gölden kanala akan yaklaşık 1,5 ton yağ balığının toplanarak Beyşehir Gölü sularına iade edildiği belirtilerek, "Taşköprü BSA kanalının DSİ tarafından temizlik amacıyla kısa bir süre için açılmasıyla birlikte balık sızıntısı olmuştur. Müdürlüğümüzce, Beyşehir Belediyesi ve Su Ürünleri Kooperatifinden destek alınarak kanaldaki balıklar toplatılmıştır. Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından kanaldan toplanan yaklaşık 1,5 ton balık en az zarar görecek şekilde tekrar Beyşehir Gölüne bırakılmıştır" denildi.

aw152282-10.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.