Beyşehir'de 19 Mayıs coşkusu

Beyşehir'de 19 Mayıs coşkusu
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıldönümü törenle kutlandı.

Beyşehir Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Devran Günday, akademisyenler, daire amirleri, eğitim camiası mensupları, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı’na Gençlik ve Spor Bakanlığı çelenginin sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Bir öğrenci tarafından Gençlik şiirinin okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır yaptı. Bayındır, 19 Mayıs’ın sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler aile içerisinde yerini almasının adı olduğunu belirterek, “19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir” dedi.
Törenin sonunda Beyşehir’de yapılan okullararası bahar turnuvaları, kaymakamlık halı saha turnuvaları ile gençlik haftası kapsamında düzenlenen müsabakalarda dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları kutlamalara katılan ilçe protokolü tarafından verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.