Beyşehir’de Engelliler Günü Kutlamaları

Beyşehir’de Engelliler Günü Kutlamaları
Beyşehir‘de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı. Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde Kamil Akkanat Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Beyşehir‘de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı. Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde Kamil Akkanat Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, düzenlenen etkinlikle kutlandı. Düzenlenen programda İşaret dili klibi, ront gösterisi ve dans gösterileri ardından program özel öğrencilerin sahnelediği 7 cüceler gösterisi, ritim çalışması ve konser ile sona erdi. Programa, Beyşehir Belediye Başka Adil Bayındır, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Albayrak, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kamil Akkanat Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Necdet Ünaldı konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenledikleri programa katılımlarıyla ilgi gösteren ilçe yöneticilerine ve herkese teşekkür ederek, “Okulumuzun ve özel eğitim sınıfı öğrencilerimizin ortaklaşa hazırlamış olduğu programımızda, sizlere engelli kardeşlerimiz için farkındalık oluşturabilmek onlarla empati yapabilmek adına bu programı hazırlamış bulunuyoruz” dedi.

“HEDEFLERİNİZİ KOLAYLAŞTIRMAYA HER ZAMAN VARIM”

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Bayındır, özel okul öğrencilerinin her sıkıntılarında, ihtiyaçlarında ve zor anlarında yanında olduğunu vurgulayarak, “hedeflerini kolaylaştırmaya her zaman varım” dedi. Bayındır, “Sizlerle birlikte yaşamaya, sizleri yakından tanımaya, hedeflerinizi kolaylaştırmaya, aramızdaki engelleri kaldırmaya her zaman varım. O samimi duygular içinde görüştüğümüz zaman bize sarılan yavrular aslında bize öyle dersler veriyor ki, sabah kalktığınızda siz engelli olmayasınız diye bize samimi saf duygularla sarılıyorlar. İçinizden ülke adına ve devlet adına bilim adamları bekliyoruz. Şu girişte tabloları gördükten sonra dedim ki bu çocuklar bizim geleceğimiz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Size sahip çıkarsak, sizinle aramızdaki engelleri kaldırır ve sizin yolunuzu açarsak sizi daha iyi eğitim alanlarına taşırsak ümit ediyorum ki, dünyaya Beyşehir’in adını duyurup bu şehrin yarınları siz olacaksınız.

Özel yavrularımızın bugün değil hep yanlarında olacağız. Şöyle bir örnek vermek istiyorum; İlçemizin her alanında, özellikle eğitim ve istihdam alanlarında her zaman destek vermekten hiç arka kalmayan Akkanat ailesi bizlere büyük örnektir. Kamil Akkanat Özel Eğitim ve Uygulama Okulunu inşa eden Ali Akkanat ve Kamil Akkanat’a milletçe teşekkür ediyorum. Onlar iyi ki varlar” dedi.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler gününün öneminden ve kutlanmasının amacından söz etti. Bugünün, engelliler konusunda dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturulması anlamında özel bir gün olduğunu dile getirerek, “3 Aralık günü 1992 yılından beri Dünya Engelliler Günü olarak anılmaktadır. Bugünün amacı toplumun engelliler konusunda dikkatini çekmek ve bu konuda toplumun daha duyarlı yapmış olmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.