Bıldırcın Nasıl Yapılır?

Bıldırcın Nasıl Yapılır?

Türk mutfağı yemekleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Bıldırcın aroması ve ağızda dağılan yumuşacık kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Bıldırcın tarifi nasıl yapılır? Bıldırcın nedir?

Türk mutfağı yemekleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Bıldırcın aroması ve ağızda dağılan yumuşacık kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Bıldırcın tarifi nasıl yapılır? Bıldırcın nedir?

FIRINDA BILDIRCIN TARİFİ İÇİN MALZEMELER:

Yarım yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 4 tane bıldırcın, tuz, karabiber, kırmızı toz biber

FIRINDA BILDIRCIN TARİFİ YAPILIŞI

Öncelikle bıldırcınları ikiye ayırın içini temizleyin. Sonra suyun altında yıkayın. uz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıvı yağ ile karıştırın. Tepsiye dizin üzerine tavada erimiş tereyağını sürün. 180 derecede 45 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirin.

BILDIRCIN KEBABI NASIL YAPILIR?

Gerekli olan malzemeler;

1 adet bıldırcın

1 adet bostan patlıcan

50 gr tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı krema

1,5 - 2 yemek kaşığı salça

Biraz tuz

1 tutam karabiber

Bıldırcın kebabı yapılışı;

Öncelikle patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun

Bıldırcınları temiz bir şekilde yıkayın

Daha sonra patlıcanların içerisine alarak tepsiye koyun

Tencerenin içinde erittiğiniz tereyağının içerisine un koyarak biraz kavurun

Daha sonra içerisine salça, krema, tuz, karabiber ve et suyu ekleyerek kaynatın

Daha sonra içerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına verin

200 derece fırında pişirin. Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalacak.

Daha sonra servis tabağında servise sunabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.