Bıldırcın Nasıl Yapılır?
Türk mutfağı yemekleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Bıldırcın aroması ve ağızda dağılan yumuşacık kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Bıldırcın tarifi nasıl yapılır? Bıldırcın nedir?
FIRINDA BILDIRCIN TARİFİ İÇİN MALZEMELER:
Yarım yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 4 tane bıldırcın, tuz, karabiber, kırmızı toz biber
FIRINDA BILDIRCIN TARİFİ YAPILIŞI
Öncelikle bıldırcınları ikiye ayırın içini temizleyin. Sonra suyun altında yıkayın. uz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıvı yağ ile karıştırın. Tepsiye dizin üzerine tavada erimiş tereyağını sürün. 180 derecede 45 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirin.
BILDIRCIN KEBABI NASIL YAPILIR?
Gerekli olan malzemeler;
1 adet bıldırcın
1 adet bostan patlıcan
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı krema
1,5 - 2 yemek kaşığı salça
Biraz tuz
1 tutam karabiber
Bıldırcın kebabı yapılışı;
Öncelikle patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun
Bıldırcınları temiz bir şekilde yıkayın
Daha sonra patlıcanların içerisine alarak tepsiye koyun
Tencerenin içinde erittiğiniz tereyağının içerisine un koyarak biraz kavurun
Daha sonra içerisine salça, krema, tuz, karabiber ve et suyu ekleyerek kaynatın
Daha sonra içerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına verin
200 derece fırında pişirin. Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalacak.
Daha sonra servis tabağında servise sunabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.