Bilecik'ten Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bilecik'ten Bayırbucak Türkmenlerine yardım
BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesi, İHH İnsani Yardım Vakfı ile Genç İHH tarafından Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kampanyada toplanan yardım...

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesi, İHH İnsani Yardım Vakfı ile Genç İHH tarafından Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kampanyada toplanan yardım malzemeleri bölgeye gönderildi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, yardım malzemelerinin yüklendiği tırın hareketinden önce yaptığı konuşmada, yardımseverliğin, Türk milletinin temel özelliği olduğunu, bunu da zor dönemlerde ihtiyaç sahiplerine birlik, beraberlik, kardeşlik anlayışıyla yaptığı yardımlarla gösterdiğini söyledi.

Yağcı, bölgeye 4'üncü tırı gönderdiklerini belirterek, ''Birlik ve beraberlik hamurunun karıldığı topraklarda, zor durumda olan kardeşlerimizin, yurttaşlarımızın derdine derman olma adına İHH İnsani Yardımlaşma Vakfımızın aracılığıyla Bilecik'imizde 4'üncü tırı göndermenin haklı hazzını, mutluluğunu gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım da ''İnşallah bu tır Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimize ulaşır ve yerini bulur. Yine Bilecikli kardeşlerimiz ahiliğin ne olduğunu, birlik beraberliğin ne olduğunu gösterdiler. Allah kabul etsin.'' ifadelerini kullandı.

Kampanyada toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu tır, daha sonra dualarla bölgeye uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.