Binali Yıldırım gençlerle buluştu

Binali Yıldırım gençlerle buluştu
Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı Binali Yıldırım, AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen program ile gençlerle bir araya geldi. Yoğun ilgi ile karşılaşan Yıldırım, Konya’nın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade etti

Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı, eski TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Gençlik Kolları tarafından organize edilen programda Tantavi Sanat ve Kültür Merkezi’nde gençlerle buluştu. Programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru ile çok sayıda genç katıldı. Programda gençlerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Konya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yıldırım, kendisine yöneltilen "Bana çok benziyor dediğiniz bir siyasetçi var mı?" sorusu üzerine, "Örnek aldığınız bir siyasetçi var mı diye sorarsanız, elbette var, Recep Tayyip Erdoğan. Geçmişte, Turgut Özal'ın siyasetini de ilk dönemde, 1989'a kadar çok beğeniyordum. O dönemde ben inşaat sektöründe mühendislik yapıyordum. Meslektaşımız, büyüğümüz diye ona ilgimiz fazlaydı ama bizim hamurumuzun yoğrulduğu, fikrimizin, zikrimizin oluştuğu dönem, hocamız Necmettin Erbakan dönemiydi. Allah mekanını cennet eylesin" diye konuştu.

“BİR PLANLADIYSAK İKİ YAPTIK”

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun yıllar ülkeye hizmet için çalıştığını dile getirerek, "Düşündüklerimin, planladıklarımın fazlasını yaptım, eksiğini yapmadım. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bir planladıysak, iki yaptık. Hamd olsun milletimiz de destekledi. Cumhurbaşkanımız kapı gibi arkamızda durdu. Biz de gece gündüz demeden çalıştık” dedi.

“MİLLETİMİZ BU ALÇAKLARA GEÇİT VERMEDİ”

 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde yaptığı ilk açıklamada "kalkışma" ifadesini neden kullandığı sorulan Yıldırım, “İlk açıklamayı yapmadan önce çok hızlı bir şekilde saha araştırması yaptık. Yoğunlaşmanın İstanbul'da ve Ankara'da olduğunu gördük. Valilerle, emniyet müdürleriyle, güvenlikle ilgili bütün birimlerle konuştuk. Cumhurbaşkanımızı aradım, kendisiyle değerlendirme yaptık. İşin adını orada koyduk, mutabık kaldık. Orada 'kalkışma' kelimesi öyle rastgele seçilmiş bir kelime değildir. Üzerinde itina ile çalışılarak yapılan bir açıklamadır. Gecenin ilerleyen saatlerinde işin seyrini değiştiren bir anahtar kelime olduğu da anlaşıldı. İnsanlar için işin boyutu küçültülmüş oldu. Darbe lafını kullanmadık, işin boyutunu küçülttük. 'Bu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta zincirinde yapılan bir iş değildir, Bir grubun kalkışmasıdır' dememizle, Anadolu'daki İstanbul'daki, Ankara'daki birliklerin başındaki komutanlar 'Bu darbe değilmiş, bir kalkışmaymış' dediler. Valilerle temas kurarak süratle işbirliğine girdiler. Tabii burada en önemli şey Cumhurbaşkanımızın Başkomutan olarak dirayetli duruşu, bizim hükümet olarak kararlılığımız ve vatandaşlarımızın, milletin, ülkeye, ezana bayrağa sahip çıkması. Bunlar kalkışmanın bertaraf edilmesi için, o gece yaşanan en önemli olaylardı. Hamd olsun, milletimiz canı pahasına bu alçaklara geçit vermedi, bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi" şeklinde konuştu.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru da birer konuşma yaparak, ziyareti dolayısıyla Yıldırım'a teşekkür etti. Program hediye takdimi ile son buldu. (Ayşegül Ertul)

 

 

dsc_1210.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum