Bingöl'de kaçak sigara operasyonu

Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Üç operasyonda 280 bin 200 paket kaçak sigara ele geçirildi

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen 3 operasyonda 280 bin 200 paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sigara kaçakçılarına yönelik 3 operasyon düzenlediği belirtildi.

Bingöl-Karlıova karayolu Soğuk Çeşme mevkisinde durdurulan araçta yapılan aramada 122 bin 700 paket kaçak sigaranın ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, 2 kişinin yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada, şehir merkezinde arama yapılan bir araçta da 37 bin 500 paket kaçak sigara bulunduğu, gözaltına alınan 2 kişinin çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Solhan ilçesinde durdurulan bir araçtaki aramada ise 120 bin paket kaçak sigara ele geçirildiğine işaret edilen açıklamada, gözaltına alınan bir zanlının çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi.

Açıklamada, sigara kaçakçılığının, vergi kaybı, kayıt dışı ekonomi, toplum sağlığının bozulması, sosyal güvenlik harcamalarının artması ve en önemlisi ülke güvenliğini tehdit eden terör örgütü ve suç organizasyonlarının finansına kaynak teşkil etmesi riskleri bakımından kaçakçılık suçlarıyla etkin mücadelenin süreceği ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.