Bingöl’de "karikatür" tepkisi

Bingöl’de "karikatür" tepkisi
- Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyeleri, karikatürü yayımlayanları protesto etti

BİNGÖL (AA) - Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyeleri, bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde, hadisle alay edilmesine tepki gösterdi.

Genç Caddesi Saat Kulesi önünde toplanan grup, söz konusu karikatürü yayımlayanlar aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Özgür-Der Başkanı Yusuf Boğatekin, İslami değerlerle alay edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

İnsanlık tarihi ile eşdeğer olan tevhid ve şirk mücadelesinde, şirk ekseninin hedefinin her dönemde Allah’ın resulleri olduğunu ifade eden Boğatekin, "Bu hedef günümüze kadar değişmemiştir. Salman Rüşdi’nin Şeytan Ayetleri adlı kitabı, İtalya ve Fransa’da karikatür krizleri ve Resulullaha hakaret filmleri, bu saldırı dizilerinin günümüz versiyonlarıdır" dedi.

"Cennet annelerin ayakları altındadır" hadisine atıfta bulunanların terbiyesizlik ve hadsizlik yaptığını ifade eden Boğatekin, "Müslüman Kürt halkı hiçbir zaman bu onursuzca saldırılara prim vermedi ve inşallah vermeyecek de. Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak bizler bugün olduğu gibi bunların pisliklerini ifşa edeceğiz ve onların gerçek niyetlerini halkımıza anlatacağız" ifadelerini kullandı.

Boğatekin, vatandaşları, Müslüman halkın inanç ve değerleri ile alay eden gazete ve ona yakın yayın organlarını boykot etmeye davet eti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.