'Binlerce sağlık çalışanı göz ardı edildi'

'Binlerce sağlık çalışanı göz ardı edildi'
Sağlık Sen Konya Şubesi tarafından, döner sermeye sistemi ile ilgili basın açıklaması düzenlendi

Konya Sağlık-Sen Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay sağlık çalışanlarının sesinin artık duyulması gerektiğini, bunun için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Sağlık Sen Konya Şubesi tarafından döner sermaye sistemi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi. Sağlık çalışanlarının sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade eden Konya Sağlık Sen Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, sağlık alanında her türlü fedakarlıkları üstlendiklerini belitti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇOCUKLARINA KREŞ İMKÂNLARI ÇOK GÖRÜLÜYOR

Her geçen gün sağlık çalışanlarının yükünün daha da arttığını, sosyal istihdam modelinde çalışanlardan kadro güvencesinin esirgendiğinin vurgusunu yapan Dr. Ahmet Uzunay, “Öteden beri gelen pek çok sorun var, örneğin; sağlık çalışanlarının çocuklarına kreş imkânları çok görülüyor, hemen her gün bir ya da birkaç sağlık çalışanı kör şiddetin kurbanı oluyor, yıllardır konuştuğumuz döner sermaye adaletsizliğinde ve performans uygulamasında bir arpa yol alınmadı. Önemli olan çözüm iradesinin ortaya konmasıdır. En altından en üstüne hangi yetkili ile konuşursak, bize hak veriyor, biliyoruz diyorlar. Ancak çözüm noktasında yeterince hassas hareket edilmediğini görüyoruz” şeklinde konuştu. Ek ödeme yönetmeliğinin tümüne yönelik eleştirilerimiz bakidir diyen Uzunay, “ihtiyacı karşılamak üzere geçtiğimiz hafta yapılan düzenlemeyle iyi niyet ortaya konmuş ancak sahanın haklı beklentileri yine karşılanmamıştır. Sağlık-Sen olarak öneri ve eleştirilerimizi her daim yetkilerle paylaştık paylaşmaya da devam edeceğiz. Düzenlemede genel hatlarıyla bir takım iyileştirmeler yapılmış olsa da binlerce sağlık çalışanı yine göz ardı edildi” diye konuştu.

BİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ GÜR SESİ OLMAK İÇİN BU YOLA ÇIKTIK

Çalışma barışı ve huzurunu bozan durumları kabul etmediklerini ifade eden Dr. Uzunay, “Biz, sağlık çalışanlarının hem gür sesi olmak hem de kazanım adresi olmak için bu yola çıktık. Üzerimize düşeni sonuna kadar yapmakta kararlıyız” dedi.

HİÇBİR ŞEY İÇİN VAKİT GEÇ DEĞİL

Dr. Ahmet Uzunay son olarak: “hiçbir şey için geç değil. Unutmamak gerekir ki çıkmaz sokakta geri adım atmak ilerlemenin ta kendisidir. Vakit çok geç olmadan yetkilileri, sağlık çalışanlarının seslerini duyarak sorunlarını çözmek için girdikleri çıkmaz sokaktan geri adım atmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.