Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bir ananın bedduası ve Türk Yıldızları Parkı'ndaki Gaziler

Bir ananın bedduası ve Türk Yıldızları Parkı'ndaki Gaziler

Bugünkü yazımız bu değildi. Ama saat 15:30 sularında gazeteye tekrar geldim bilgisayarımı açtım maillerime mesajlarıma bakıyorum.

Bir mailin başlığı dikkatimi çekti.

“Hakkınızı helal edin uğur bey”… diyordu.

Hayırdır bakalım yine kiminle helalleşeceğiz diye merakla ilk bu maili tıkladım. Ve okur okumaz tüm enerjim tükendi. Gardım düştü.

Sözüm meclisten dışarı. Çünkü bu okul ve resmi prosedürü bilmiyorum. Ancak eğitimciler bu velimizin iddia ettiği gibi sıkı bir inat yüzünden bunu yapıyorlarsa vallahi öbür dünyada yanarlar.

Haaa bu okul ve durumu da Allah bana o fırsatı verirse haftaya Milli Eğitim Bakanımız Sayın Orhan Erdem’le bire bir görüşüp kendisine aktaracağım.

Lafı uzatmayalım bir annenin dediklerini size olduğunu aktaralım; ‏

“Bugün öğretmenimiz 3 gün çok çalışın pazartesi günü deneme sınavı yapılacak demiş. Korku geri geldi kızımın.  Okul müdürü işi inada bindirdi. Ben artık karnelere kadar çocuğumu okula göndermeyeceğim Uğur Bey. 

Bizim için uğraştınız, yazılar yazdınız ama yapılan bu yanlışı siz düzeltemediyseniz biz asla bir şey yapamayız. 

İlkokulda böyle çocukları korkuya alıştıranları Allah'a havale ediyorum hepsini.

Diğer çocukları sıralamaya soksunlar, tembel çalışkanlara ayırsınlar.

Dışardan test kitaplarından çalışmak zorunda bırakan ve bizim paramızla deneme sınavı yapıp çocuklarımızın psikolojisini bozanlar eğitimci ise ben böyle bir eğitim istemiyorum.

Allah sizden bin kere razı olsun Uğur Bey. Sizin başınızı çok ağrıttık. Bizimle çok yakından ilgilendiniz çok sağ olun Allah’a emanet olun inşallah…”

***

AMAN GAZİLERİMİZİN DUASINI ALALIM ONLARI ÜZMEYELİM

Bizim çok değerli, çok kaliteli, ufuklu, vizyonlu, görgülü, akıllı okurlarımız var. Mesela bizimle görüşlerini paylaşan üstelikte bizim PUSULA Gazetemizi ve internet sitemizi takip ederek bu noktaya dikkat çeken dostlarımız var.

Bakın bu okurumuzdan 19 Nisan günü şöyle bir mail gelmişti; 

“Saygıdeğer Uğur abi, öncelikle hayırlı akşamlar diliyorum.

Ekte sunmuş olduğum fotoğrafları gazetenizin resmi internet sitesinden aldım. Konya Büyükşehir Belediyesi Türk Yıldızları Parkı açılış töreninden çekilmiş.

Sizinle bir anımı paylaşarak daha sonra esas konuya geçeceğim. Lise çağındayken yaz tatillerinde Trabzon’da tanıdık bir teyzemizin fotoğraf stüdyosunda çalışıp boş zamanlarımı değerlendirir, hem de harçlığımı çıkarırdım. Bir gün dükkana Muharip Gaziler Derneğinden bir amca geldi. Bir program düzenlediklerini ve Kore’den de misafirlerin olduğunu söyleyerek, fotoğraf çekimi talebinde bulundu. O geceki program için beni görevlendirdiler. Programın yapılacağı salona gittim, fotoğraf çekiyorum, Kore heyetinin gazilerimize gösterdikleri hürmeti, saygıyı anlatamam. Savaş anıları paylaşıldıkça zaman zaman duygusal anlarında yaşandığı buluşmada, tercümanların da yardımı ile birbirlerine sevgi gösterisinde bulundular. Kore heyetinin gösterdiği nezaket ve saygı beni o kadar etkilemişti ki, içimden iyi ki de bu insanlara yardım etmişiz dedim.

1374_15.jpg

İşte! Türk Yıldızları Parkı açılış törenindeki fotoğrafları görünce de bu anım aklıma geldi.

Fotoğraflarda Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatından gazilerimiz var. Bu ülkenin vatandaşı olarak şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Bunun bir ölçüsü olamaz diye düşünüyorum. Hiçbir şey yapamasak bile saygıda kusur etmemeliyiz.

Maalesef fotoğraflara baktıkça en ön sıralarda oturması gereken insanların, bu şekilde birilerinin arkasının arkasında oturması beni gerçekten çok üzdü. En azından, bizden 12 Bin kilometre uzaktaki Korelilerin gösterdiği saygıyı bizimde göstermemiz lazım diye düşünüyorum.

Hürmet ve saygılarımla.”

***

En iyi günler siz değerli okurlarımızın olsun.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir mermer blok için heykel tıraşlık ne ise, insan ruhu için de eğitim odur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Emniyet Müdürlüğü kavşağında dolmuşlar ışıkları geçer geçmez yolcu indi bindisi yapıp akışı engellemediği zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR