Bir dünya kitap Kitap Günleri’nde

Bir dünya kitap Kitap Günleri’nde
Konya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Konya Kitap Günleri, Covid-19 nedeniyle verilen bir yıllık aranın ardından kitapseverlere kapılarını açtı

Bir milyondan fazla kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500'den fazla etkinlikle Konya Kitap Günleri kitapseverlerle buluştu. Pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamayan Kitap Günleri’nde birbirinden değerli isimler söyleşileri ile Konyalılarla buluşurken, yayınevlerinin kurdukları stantlarla kitapseverler kitaplara doyacak.

suleyman-gundar.jpg

GÜNDAR: FESTİVALLER İNSANLARA ÇOK İYİ GELDİ

‘İnsanın Sonsuz Aynası Kitap’ mottosuyla Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlayan ve 24 Ekim’e kadar sürecek olan Kitap Günleri’ne ilginin ilk günden yoğun olduğunu ifade eden Çamlıca Kitabevi Görevlisi Süleyman Gündar, “10 gün boyunca buradayız. Geçen sene açılmadığı için bu yıl ilginin biraz fazla olacağını düşünüyoruz. Özellikle küçük yaştaki öğrencilerimizin gelip kitaplara dokunmaları bizlere sorular sormaları çok hoşumuza gidiyor. İnsanlar evde bir yıldır birbirinden bıkmıştı. Bu açılmayla birlikte festivaller insanlara çok iyi geldi. Bizlerde ilgiden memnunuz” diye konuştu.

mehmet-sahin.jpg

ŞAHİN: BİZİM DERDİMİZ KİTAP SATMAKTAN ÇOK KİTAP KONUŞMAK

Fuarın hem yayınevlerine hem de Konyalılara çok iyi geleceğini belirten Alfa Yayınları Görevlisi Mehmet Şahin, “Biz insanların her zaman daha çok okumasını istiyoruz. Ben bu sene sırf Konya’nın fuara ilgisini merak ettiğim için katıldım açıkçası. Konyalıların kitap sevgisini görmek istiyorum. Aslında bizim derdimiz kitap satmaktan çok kitap konuşmak. Gelsinler bize pandemide ne tür kitaplar okudular onları anlatsınlar. Burada kitap konuşalım. Yazarları konuşalım. Fikirlerini alalım. Hatta bize kitap önersinler” şeklinde konuştu.

suleyman-bisgin.jpg

BİŞGİN: KİTAPLARA HER YAŞTAN İNSANIN İHTİYACI VAR

Fuarın açılmasından ve tekrar kitapların içinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Yeditepe Yayınları Görevlisi Süleyman Bişgin, “Konya’ya gelmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Çok zor iki yıl geçirdik. Umarım önümüzdeki yıllar hepimiz için çok iyi olsun. Daha çok kitaplarla haşır neşir olduğumuz günler görelim. Çünkü kitaplara her yaştan insanın ihtiyacı var. Herkesi Kitap Günleri’nde bizimle olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

nesrin-hazer-yildiz.jpg

YILDIZ: HERKESİ BURAYA DAVET EDİYORUZ

Kitap Günleri’ne Mütercim Yayınları olarak katıldıklarını söyleyen Çocuk Edebiyatı Yazarı Nesrin Hazer Yıldız, “Hem benim yazdığım kitapları hem de Mütercim Yayınları’nın diğer eserlerini standımızda sunduk. Şu an için iyi gidiyor. Konya okuyor. Daha da çok okusunlar istiyoruz. Özellikle okumayı yeni öğrenen çocuklarımız pandemi sürecinde evde okuma konusunda gerileme yaşadılar. Bizler burada çocuklara hitap ettiğimiz için genellikle onlara okumayla ilgili tavsiyeler de veriyoruz. O yüzden biz herkesi buraya davet ediyoruz. Kitap okumayı sevmeyenler bile gelsin eminim buradan kitap sevgisi ile ayrılacaklar” dedi.

meltem-parilti.jpg

PARILTI: KİTAPLARLA OLMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

Konya’da Kitap Günleri’nin yapılıyor olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirten Meltem Parıltı, “Böyle nezih bir mekanda böyle bir etkinlik yapılıyor olması çok güzel. Bizde başlar başlamaz koşa koşa geldik. Özellikle çocuğum için kitaplar alarak başladım. Şimdi kendime kitap bakıyorum. Kitaplarla olmak çok güzel bir duygu. Tabi böyle bir fuarda uzun bir mesai harcamak lazım. Hatta mümkünse her gün olan etkinliklere katılmak lazım. Severek geliyoruz. Sadece biz önümüzdeki yıllarda farklı farklı yazarlarında bu etkinliğe davet edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

semanur-caliskan.jpg

ÇALIŞKAN: KİTAP GÜNLERİ’NİN HAVASININ BİR BAŞKA

Konya’daki tüm festivallere katılmaya çalıştıklarını ve Kitap Günleri’nin havasının bir başka güzel olduğunu söyleyen Semanur Çalışkan, “Burada baktığınız zaman her yaştan her kesimden insanı görmek mümkün. Gayet güzel ve keyifli bir ortam ve burada bulunmaktan dolayı memnunuz. Kitaplar bence ölünceye kadar bir insanın ayrılmaz parçası olmalı. Sürekli okumamız ve düşünmemiz lazım ki bu hayatı daha kaliteli yaşamış olalım. Kitap Günleri’ni biz çok özlemiştik. Heyecanla geziyoruz” dedi.

merve-kilic.jpg

KILIÇ: BİLMEDİĞİMİZ KİTAPLARI BURADA KEŞFEDİYORUZ

Bu 10 günlük sürecin Konyalılar tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Merve Kılıç, “Burada kitapların arasında gezmek, yayınevi görevlileri ile birebir diyaloğa girmek okuyucular için çok önemli diye düşünüyorum. Bu anlamda Kitap Günleri çok kıymetli. Kitap bir insan hayatında ekmek, su kadar önemli. O yüzden bence bir şehirde en çok katılım kitap fuarlarına olmalı. Ben bütün Konyalıların sadece kitap okumayı sevenlerin değil sevmeyenlerinde buraya gelmesini istiyorum. Çünkü buranın ambiyansı başka. Çoğu bilmediğimiz kitapları burada keşfediyoruz” diye konuştu. (Gülşen Çopur)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.