Birekul: Seçkin bir yeri vardır

Birekul: Seçkin bir yeri vardır
Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul Ramazan dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, Ramazan Ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm İslam âleminin Ramazan ayını kutladı.

11 ayın sultanı olan Ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Birekul,'' Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır. Ramazan Ayı, Rabbimizin af, mağfiret, lütuf ve kereminin doruğa çıktığı, gönüllerin birleştiği, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, cömertliğin ve yardımseverliğin zirveye ulaştığı aydır. Bu mübarek ayda bizlere düşen görev yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmaktır. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar, çevreye karşı duyarlı olmalı, dertli olana derman olmalı, yardıma muhtaç olana yardım elini uzatmalıyız'' dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.